FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pau Aguilera
Foto: Pau Aguilera

Notícies - 14/01/2022

Una quarantena de curses i caminades ja tenen el distintiu ‘Petjada Verda’

Curses per Muntanya Excursionisme Natura

El passat mes d’octubre la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya sumava esforços amb el col·lectiu de plogging Petjada Verda per a potenciar el segell per a caminades i curses sostenibles a Catalunya.

En aquell moment 10 activitats havien aconseguit aquell segell al país. En poc menys de tres mesos fins a una trentena d’activitats més ja s’han sumat a aquest projecte que vol aconseguir que les activitats que es realitzen a muntanya compleixin uns protocols de sostenibilitat per a mantenir, respectar i protegir l’entorn on es desenvolupen.

Les últimes en sumar-se a aquest segell han estat curses amb el nom de l’Olla de Núria (UE Vic) o la clàssica Trepitja Garrotxa (CE Olot). Dues curses amb recorregut i impacte important que són dues de les prop de quaranta activitats que ja han obtingut el segell.

Petjada Verda, un pas endavant per a seguir sentint la muntanya

El distintiu pretén reconèixer i incentivar les bones pràctiques ambientals en aquest tipus d’activitats. A través d’un formulari online que es pot trobar al nou apartat de natura al web de FEEC (obert a totes les entitats, col·lectius i empreses), es contesten unes preguntes que atorguen una puntuació.

Per tal d’aconseguir el segell, s’ha de sumar un mínim de 40 punts respecte un màxim de 50. Les preguntes estan relacionades amb diferents temàtiques ambientals, com per exemple la recollida de residus, la col·laboració amb entitats naturalistes de la zona, etc.En cas de no superar la mínima puntuació, Petjada Verda i la FEEC ajudarà a l’interessat a aconseguir-ne més a través de petits canvis en l’organització de l’esdeveniment.

En aquest sentit, es pretén de forma general fomentar els canvis constants cap a la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient, aconseguint també la creació d’una xarxa d’actuacions sostenibles i poder-les compartir entre els diferents col·lectius organitzadors de curses i caminades.