FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 05/11/2023

Una Nòrdica inclusiva al Vallès

Vallès Occidental Marxa nòrdica Excursionisme Inclusió

El calendari del Circuit Català de Marxa Nòrdica comença a disputar les últimes proves de la temporada. La 4a Marxa Nòrdica inclusiva del Centre Excursionista de Castellar del Vallès s’ha disputat com a avant penúltima aturada del circuit i amb la peculiaritat de ser una jornada on es potencien les activitats de muntanya per a tothom.

Amb força vent però amb un sol de tardor radiant un total de 164 participants han recorregut els 12 quilòmetres i superat els 180md+ de la prova amb sortida i arribada al Parc de Colombrers de Castellar del Vallès.  Un recorregut que ha portat als participants pel camí del cementiri, Camí de la Salut fins al terme de Sabadell passant el torrent del Riu Tort per arribar a Togores, on els esperava l’avituallament. La tornada s’ha fet pels boscos i camps de Can Moragues, Can Torrents, Can Casamada i Can Santpere fins arribar al lloc d’inici.

El CEC de Castellar cada any fa un recorregut diferent i engrescador, cercant donar a conèixer llocs emblemàtics del rodal, com el pi de les tres branques de Togores, les conegudíssimes mongetes del ganxet a punt de ser collides o l’Ermita de Can Sant Pere.

Cal destacar com sempre l´entrega i dedicació  dels voluntaris pertanyents a diferents seccions del club i entitats, com els ADF que avui comptaven amb la col·laboració dels nois de 4art d’ ESO de l’ IES Puig de la Creu, que realitzaven el Servei Comunitari. En total una trentena de voluntaris han participat de la Nòrdica de Castellar del Vallès que ha comptat també amb monitors inclusius de la UE Sabadell per a les persones amb discapacitat visual que han participat de la prova.  Aquesta activitat està inclosa en el curs de Marxa Nòrdica Inclusiva impulsat des de la FEEC.

En l’activitat s’ha posat en pràctica el nou sistema, NW Blind (una subjecció especial pensada per guaitge de persones amb discapacitat visual que permet tenir els braços lliures) per a millorar la conducció.

La coordinadora del comitè de seguretat de la FEEC, Marina Simó, ha col·laborant en un punt de pas i en les tasques d’escombra.

El Circuit Català de Marxa Nòrdica, no es mou del Vallès i tornarà a Collserola el 12 de novembre amb la 5a Marxa de la Salut del Club Muntanyenc Sant Cugat, penúltima prova i es tancarà a Tarragona el 3 de desembre amb la Marxa Nòrdica de la Imperial Tarraco