FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 24/08/2023

Una copa per decidir

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La 21a edició de la Copa Catalana de Curses per Muntanya arribarà al seu tram final amb tot per decidir. La competició s’ha caracteritzat els últims anys per la molta igualtat i l’alt nivell de les corredores i corredors per muntanya, que han seguit prestigiant la degana de les competicions de Curses per Muntanya del país.

La victòria de Sergi Beltran (Ekke Lleida) i de Maria Benito, (Cordada, Associació Excursionista) a l’última prova, disputada a Aristot, ha posat el pom de dalt de la general en un autèntic puny i deixa per les dues darreres etapes a la Trail Serra del Montsant i la Trail FemSui el títol en joc.

Fins ara ningú ha estat capaç de dominar amb autoritat la competició i la regularitat està confirmant els capdavanters. Sergi Beltran (Ekke Lleida), que l’última temporada es va quedar molt a prop de l’èxit, intentarà aquesta temporada emporta-se una victòria a la general que no serà fàcil. Beltran va començar la temporada amb una cinquena posició a la Cursa dels Biberons i va presentar clarament la seva intenció de ser novament en els llocs principals de la copa. El lleidetà però no va trobar el seu millor moment a la Molló Trail on va quedar fora d’un top 5 molt ajustat però on va aconseguir sumar 50 punts que ara mateix li donen el lideratge de la competició.

Beltran però només té 10 punt d’avantatge davant de José Antonio Pérez (UE Sabadell), 16 amb el tercer, Pau Lleixà (CEM Trencacims) i 20 amb el quart, Marc Rota (CE Torelló) en una classificació que segueix més que ajustada quan manquen dues curses per tancar la temporada.

En categoria femenina, Cristina Llobat (BTT Montbike) mana a la general, gràcies a una regularitat aclaparadora que l’ha portat a sumar punts també a les tres curses disputades fins ara. Llobat va ser quarta a Aristot, en el que ha estat el seu millor resultat de la temporada però la cinquena posició a Molló i el top 10 a Biberons, l’han situat com a líder d’un copa on Maria Benito (Cordada AE) sembla disposada per a presentar clara candidatura a títol. Benito, guanyador a Aristot, és segona a la general a només 14 punts de Llobat i ara per ara és l’aspirant amb més força a la general. Noelia Gutierrez (GE Manlleu) és tercera a 40 punts i Carolina Rius (CE Madteam) que ha estat l’única que ha sumat dos pòdiums és setena amb una cursa menys i apunta també com a aspirant a la victòria final.

La Copa s’atura aquest mes de setembre i viurà els seus dos darrers capítols el 8 d’octubre al Montsant i el 29 d’octubre a Sant Antoni de Vilamajor, amb absolutament tot per decidir.