FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler - FEEC
Foto: Pat Soler - FEEC

Notícies - 04/06/2023

La Molló Trail deixa pocs canvis a la Copa

Ripollès Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Un fulminant Toni Baños s’imposa a la Molló Trail amb un temps d’1:35:28. Or femení amb regust rus, per l’Anna Tarasova corredora de l’equip Oberland Running que completa en 1:51:58.

La Molló Trail és una cursa per muntanya que transita pel ben mig de la frontera entre catalunya i França, i que rememora a través de corriols, boscos i rius el camí que van fer molts homes i dones quan, al final de la Guerra Civil, es van haver d’exiliar a França, omplint de vida els antics Camins de la Retirada.

La Molló Trail de 21 KM amb 1115 metres, puntuable per Copa Catalana, surt des de Molló, enfila cap a coll d’ares per reseguir la carena fronterera, amb magnífiques vistes sobre el massís del Canigó i el Costabona. A Coll Pregon es pren direcció Espinavell, i d’allà fins a Molló en una cursa molt ràpida i corredissa tot i que no especialment tècnica, però si molt mental i física en la qual les pujades i baixades a diferents turons li aporten molta complexitat.

El promesa Toni Baños s’ha imposat fulminant amb un temps d’1:35:28, millorant el temps del Marc Pinsach el 2021, un temps ja imponent 1:36:16. Passat el primer avituallament de Coll d’Ares, Baños ja defensava el lideratge de la cursa amb solvència. Un lideratge que ha defensat fins a la meta de Molló. Genís Porqueres (CE l’Areny), fidel perseguidor de Baños des dels primers quilòmetres d’aquesta Mitja Maratò, ha anat retallant sense perdre mai de vista el líder de la cursa. Finalment, ha creuat la línia de meta a tan sols 30 segons del de Berga. El tercer lloc ha estat el més disputat d’aquesta cursa, finalment ha estat pel LLorenç Esteve  menys d’un minut del primer.

Marc Rota (CAE Torelló) sisè i Pau Lleixà (CEM Trencacims) dotzè mantindran la lluita per les primeres posicions de la general de la Copa després de les dues primeres curses disputades.

En fèmines, lluitada victòria per la corredora de Moscú, Anna Tarasova amb un temps d’1:51:58, líder des de la primera meitat de la cursa. Tarasova ha mantingut la distància de prop de dos minuts amb la veterana Ahlam El Kakdi, qui ha estat segona durant gran part del recorregut. El cognom Tarasova no és el primer cop que resona amb força a la Molló Trail. La passada edició la corredora es va fer amb el millor temps i rècord de la distància Marató. Enguany ha repetit victòria però a la mitja marató. Maria Benito (Unió Excta Sabadell) era tercera sobre el km 7, pocs minuts abans de les dues primeres, però sense perseguidores a prop. La del Sabadell ha aconseguit també baixar de les dues hores amb un temps d’1:57:27.

Enguany aquesta històrica Molló Trail ha comptat amb fins a sis recorreguts que per primera vegada formen part del calendari de la Copa Catalana: la de 21km pels absoluts i cins més per les categories de promoció valorades en 4,2 km (Infantil); 9 km (Cadet); 11 km (Juvenil); 15,6 km (Júnior), diferents traçats que discorren pels paratges de Molló, Santa Magdalena, Puig Moscós, Coll d’Ares, Espinavell i Setcases, en el sector més oriental del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser.

A infantil de 4 km. L’or ha estat pel Pol Mena (Ass Esp Muntanya de Capellades) i la Queralt Rutllant (Colla Excursionista Cassanenca). Ernest Torrent (Yetis Collserola)  i Joan Martínez (Club Excta. Uecanoia) han completat el podi en la masculina, Aina Tarrida (Club Excta. Uecanoia) i la Ona Gros (Trail Moiaenes) han tancat el podi femení.

En categoria cadet, victòria doble cap al Moianès amb en Biel Sagués (Trail Moiaenès Independent) i la Uma Plans, (Trail Moinès Independent). La plata ha estat per Joan Guitaras (Trail Moianès Independent) i Laia Alonso (UECAnoia) i el bronze Jan Puigvert (CE Girona) i Zoe De Haro (CE Madteam)

Els resultats de la junior i la juvenil s’actualitzaran pròximament al web de 9h Sports.

La tercera parada de la Copa Catalana de Curses per Muntanya serà ben entrat l’estiu, el 6 d’agost amb la 16a edició de la trobada Aristot, Aristot- El Pont de Bar, Lleida.