FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Enric Caballé
Foto: Enric Caballé

Notícies - 15/04/2024

Una 4 termes kids tot terreny

Baix Camp Curses per Muntanya Escoles de trail

Mont-roig del Camp ha acollit la quarta cita del 3r Circuit Català d’Escoles de Trail, amb la disputa de la cursa 4 Temes Kids. La prova, amb la sortida des de la Cova d’en Patou, ha transcorregut per un circuit cinc estrelles, 100% de corriols i muntanya.  La cita, ha destacat per una tecnicitat engrescadora amb molts canvis de terreny, pedra solta, sorra i fins i tot trams de grimpada amb corda al més pur estil Skyrunning però ben al costat de casa.

La impressionant ermita de la Mare de Déu de la Roca a Mont Roig del Camp, Baix Camp,  ha estat testimoni de com prop de 180 joves d’entre 5 i 18 anys s’han enfrontat a les altes temperatures de la jornada, mentre recorrien crestes, corriols i coves.

La Cursa 4 Termes Kids, organitzada pel Club Esportiu Areny, i germana petita de la 4 Termes Trail, ha comptat amb un circuit específic per les 4 categories (Sub6, Sub8, Sub10, Sub12), exigent i en el que s’havia d’estar atent per no perdre’ns pels corriolets, però adaptat a l’edat i desenvolupament dels participants. La prova ha disposat de la bona ajuda i gran implicació de molts voluntaris, famílies i tècnics de les escoletes de Trail, i han pogut gaudir d’un ambient distès, ja que el calendari d’aquesta modalitat busca fugir de la competicó per tal de transmetre l’essència de l’esport en els més joves. 

La prova ha comptat amb 180 participants d’entre 5 i 18 anys

La prova ha comptat amb l’assistència de Marta Anglès (vocal de Joventut i Família) i del vicepresident de la FEEC, Josep Casanoves, que van ser els encarregats de lliurar els guardons als participants. 

El circuit, que enguany celebra la seva tercera edició 2023-24 consta de 6 proves repartides per tot el territori i té com a principal objectiu fomentar la participació dels més joves a les curses de muntanya i donar sortida a la gran feina que es fa des de les diferents escoles de tot el territori.

El calendari va arrencar el 28 d’octubre passat amb les Minis de Vilamajor, organitzada pel Club Excursionista Caminaires de Vilamajor. Després, va celebrar-se la Cirera Trail Kids, de l’Associació Excursionista Amics de la Muntanya, el 19 de novembre. La darrera parada del circuit va ser la Vallès Drac Kids a Terrassa.

El Circuit Català d’Escoles de Trail conclourà amb les dues darreres curses del calendari, la Speed Deamonds-Mitja Kids, l’1 maig a Papiol, de la mà de l’Associació Esportiva de la Mitja del Castell. I finalment, la traca final la donarà la Mini Trail de l’Associació Esportiva Trail Xics Montseny, el 25 de maig a Sant Esteve de Palautordera.