FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: PAT Soler - FEEC
Foto: PAT Soler - FEEC

Notícies - 19/11/2023

La festa de la Cirera Trail Kids

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La localitat de Santa Coloma de Cervelló ha celebrat amb gran èxit la segona prova del Circuit Català d’Escoles de Trail 2023. Aquesta cinquena edició ha destacat per la seva atmosfera festiva i participativa, reunint més de 200 nens i nenes, dels quals més de 120 han participat en les categories pròpies del circuit de la sub 12 a la sub 6.

La jornada ha reforçat el compromís de l’organització amb la promoció de l’esport, la vida saludable i la connexió amb la natura entre la joventut de Santa Coloma de Cervelló i més enllà.

La Cirera Trail KIDS és una iniciativa impulsada i organitzada de forma conjunta per l’Associació Excursionista Amics de la Muntanya de Santa Coloma de Cervelló, el Trail Montpedrós i l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló. La cursa ha tingut lloc a la explanada de la Font del Murri, amb sortida molt puntual a les 9h del matí.

Amb un total de set circuits, incloent categories infantils, cadet i juvenil a més de les pròpies que integren el circuit d’escoles, la Cirera Trail KIDS ha ofert recorreguts adaptats a cada grup d’edat, amb distàncies que oscil·len des dels 900 metres fins als 3.9 km i amb desnivells que han arribat als 160 positius.

Un dels aspectes més destacats de l’esdeveniment és la participació en la categoria Sub 6, que es caracteritza per ser no competitiva. Els joves corredors d’aquesta categoria han tingut l’oportunitat de córrer acompanyats d’un membre de la família, donant importància a la participació i a l’esperit esportiu familiar, però també de dos voluntaris que han fet de llebre marcant el camí als més joves de la competició de manera anecdòtica emprant les banderes de la FEEC.

El recorregut ha estat meticulosament marcat, amb senyalització amb cinta i voluntaris en totes les cruïlles, així com llebres i escombres en les categories més joves.

La competició ha transcorregut per corriols estrets i ràpids, exigint als participants atenció als canvis i pujades sobtades, fent un circuit molt corredor que els més grans han completat en escassos 42 minuts.

La jornada ha estat amenitzada amb música i un speaker que motivaven als participants i una botifarrada per a tots els assistents, afegint un toc festiu amb una Font del Murri plena per l’ocasió.

Des de la seva creació el 2016, la Cirera Trail KIDS ha estat com un somni fet realitat per a l’organització. Gràcies al Circuit Català d’Escoles de Trail, han aconseguit impulsar encara més aquest esport entre els més petits, donant a conèixer la zona del Montpedrós i promocionant l’amor per la natura i el respecte pel seu entorn.

Aquesta és l’última prova del circuit d’enguany, que es reprendrà ben entrat l’any nou. El 24 de febrer amb la Vallès Dracs Kids. Com sempre, una excel·lent oportunitat per continuar fomentant l’amor per les curses per muntanya i l’esperit esportiu en els més joves.

Tots els resultats a lasttiming.es.