Des del 1965 res no ha pogut interrompre aquest esdeveniment, el Dia del Camí de Muntanya, inspirat pel Dr. Joan Domènech, realitzant-lo any rere any, amb l’esforç i la complicitat de les diferents entitats excursionistes de les comarques meridionals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.
Només l’última edició a causa de la pandèmia de la Covid-19 es va veure suspesa després de més de cinc dècades. Una padèmia que es va emportar a un dels grans impulsors de l’excursionisme a les comarques tarragonines en Josep Lerín, ‘Popi’ pels amics, a qui es va dedicar aquesta edició, la 56 del Dia del Camí de Muntanya i a qui se li va fer un petit homenatge plantant una olivera en el seu record en un lloc emblemàtic, el Mirador del Meandre. El president del CE Tarragona, Jordi Alujas i la filla del ‘Popi’, Estel Lerín, van dedicar unes paraules amb l’emoció continguda, per a recordar-lo.
En total la diada va comptar amb 500 participants que varen gaudir d’un recorregut únic de 14,8 km passant per bastants punts d’interès tant paisatgístic com patrimonials, forns de calç, forns de ginebre o antigues teuleries que han estat part de l’arqueologia rural que hem pogut gaudir en aquest recorregut. Un recorregut on hi havia dos punts d’avituallament, també dos punts d’emergència amb ambulàncies, un fix i un mòbil (4×4 amb dos tècnics sanitaris) que van cobrir les possibles necessitats mèdiques dels participants.
En el Mirador del Meandre es van fer els parlaments per inaugurar oficialment el camí d’aquest any, a càrrec de l’alcalde de Riba-roja d’Ebre Sr. Antonio Suárez Franquet, del president de la FEEC Sr. Jordi Merino, en nom de l’associació Figot Tour el Sr. Ramon Puig i per últim el president del Centre Excursionista Tarragona Sr. Jordi Aluja, que va parlar del camí, de l’esforç organitzatiu i econòmic que el CET ha fet per fer realitat aquesta diada, i va agrair al poble i les seves entitats la seva col·laboració, tot seguit va donar pas a l’acte de record del Josep Lerin, desplaçant-se al lloc on es va plantar l’olivera. A l’acte també hi van assitir el vicepresident de la FEEC, Josep Casanovas i el cap de l’àrea de seguretat de la FEEC, Josep Maria Silvestre.
En arribar al poble tots els excursionistes van ser rebuts per una Xaranga i pels hereus i pubilles. Tot seguit entraven a la zona del dinar on van poder gaudir de la “Clotxa” menjar típic de la Ribera d’Ebre, així com dels dolços també típics de la zona els pastissets i les capsetes.
Durant la diada també es va poder gaudir d’un mercat medieval on s’oferien productes del poble.