FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pels Camins dels Matxos
Foto: Pels Camins dels Matxos

Notícies - 20/02/2020

Últimes inscripcions Pels Camins dels Matxos, primera prova de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència

Osona Curses per Muntanya Curses per Muntanya

El calendari de curses per muntanya ja està en marxa. I en dos mesos tindrem la 9a Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència rodant a tota velocitat.

El 19 d’abril es disputa Pels Camins dels Matxos, organitzada pel Centre Excursionista de Torelló. La cursa presenta cinc recorreguts diferents amb distàncies i desnivells variats perquè tothom hi tingui cabuda. El que puntuarà per la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència però, és el que ells defineixen com “alta cuina”, on es degustarà tot: Bellmunt, Puigsacalm i Cabrera. Seran 63 quilòmetres amb 3.100 metres de desnivell amb sortida i arribada a la vila de Torelló, a 550 metres.

El recorregut portarà als participants als llocs més emblemàntics de la zona: començaran per Les Valles abans d’ascendir a Bellmunt (1.248 m), des d’on tornaran a baixar a Salgueda per enfilar-se posteriorment al Puigsacalm (1.514 m). D’aquí baixaran cap al Prat de la Vola, on hauran de regular les seves forces per pujar finalment a Cabrera (1.316). Ja de baixada, els quedarà la pujada fins a Collsaplana, des d’on encararan l’arribada al Castell de Torelló abans d’arribar de nou al poble.

Les inscripcions per la cursa es van exhaurir en una setmana el passat desembre, però tal com vam anunciar a finals d’any, l’organització torna a obrir per tal que els federats que vulguin participar a la Copa i no arribessin a inscriure’s l’any passat puguin fer-ho aquesta vegada. Hi ha molt poques inscripcions, així que no us adormiu, que volaran!

De Torelló a les Valls d’Àneu

La propera parada de la Copa serà a l’Ultra Trail Valls d’Àneu. El 25 i 26 de juliol els participants hauran de viatjar fins al Pallars Sobirà per resoldre 70 km i +5.000 m al voltant de les Valls d’Àneu, en una cursa organitzada per l’Espot Esquí Club Valls d’Àneu.

Finalment la Copa tancarà a la Garrotxa, amb la mítica Trepitja Garrotxa, organitzada pel Centre Excursionsita d’Olot el 24 d’octubre. La prova, que també serà Campionat de Catalunya individual i per equips de curses d’ultraresistència proposa un recorregut de 84 km i +4.750 m.