FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 28/04/2014

Triplet català a la primera prova de la Copa d’Espanya d’Escalada de Dificultat

Escalada esportiva Escalada

La Selecció Catalana d’Escalada Esportiva ha participat a la primera de les proves de la Copa d’Espanya d’Escalada de Dificultat que ha tingut lloc a Saragossa aquest cap de setmana amb uns resultats brillants en totes les categories.

Dissabte al matí es va fer la prova classificatòria, per a la qual els equipadors van muntar una via molt progressiva amb un desplom molt físic, tècnic i de preses mitjanament bones i petites. A la tarda es van fer les finals, on els equipadors van muntar una via molt exigent sobre grans volums i petites preses, amb un recorregut molt desplomat on predominava la resistència. Ramonet va ser l’únic escalador en arribar a fer el top i completar la via.

Ramon Julián “Ramonet” (Grup Excursionista de Manlleu) ha liderat el podi en la categoria absoluta masculina, seguit de Víctor Esteller (Unió Excursionista de Sabadell) i Marco Jubes (Associació Esportiva Deu Dits). En la categoria absoluta femenina, l’escaladora de la Selecció Catalana Helena Alemán (Centre Muntanyenc de Sant Llorenç), va quedar en segon lloc. D’altra banda, Marta Palou (Club Excursionista Ascensiones Guiadas) va fer el quart lloc; Maria Cartró (CEUETL), el sisè; i Marina Valencia (Centre Excursionista de Rubí), el setè. També cal esmentar que Carlos Catari (Grup Excursionista Manlleu) va aconseguir una novena posició de la general.

Podi català també en Sub 16 femenina

En categoria Sub 16 femenina les catalanes van conquerir el podi sencer, amb la 1a posició de Maria Monllor (Unió Excursionista de Sabadell), la 2a de Rut Casas (Grup Excursionista de Manlleu) i la 3a d’Olívia Marsella (Unió Excursionista de Sabadell). En la categoria masculina, David Romero (Associació Excursionista Catalunya de Reus) va fer el 5è lloc, Guillem Monsech (Associació Esportiva Via Boulder) el 6è; Pere Borrell (Unió Excursionista de Sabadell) el 10è, i Rai Suñé (Unió Excursionista Urgellenca) el 13è.

A la categoria Sub 18, Marta Palou va fer top i va aconseguir la victòria en la seva categoria, i Marina València va quedar la 4a. En masculí, Pau Jover (Unió Excursionista de Sabadell) va quedar classificat en segona posició, mentre que Àlex Hernández (Club Esquí Berguedà SE) va quedar 5è; tots dos escaladors van ser els únics en completar el top de la via. En la mateixa categoria Adrià Placer (Club Excursionista Madteam) va quedar 7è i Giol Macià (Centre Excursionista de Terrassa) 10è.

Finalment, en la categoria Sub 20 femenina, Paula Alsina (Grup Excursionista de Manlleu) també va aconseguir la victòria.

Foto: Darío Rodríguez / Desnivel