FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 05/03/2024

Tret de sortida al calendari de caminades de resistència

Bages Segarra Vallès Occidental Caminades de resistència Excursionisme

El Circuit Català de Caminades de Resistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya va donar el tret de sortida aquest passat diumenge 3 de març amb dues proves, la Travessa Rubí-Montserrat i la Marxa dels Castells de la Segarra.

La 12a Travessa Rubí-Montserrat, organitzada pel Centre Excursionista de Rubí, va començar a caminar a les sis del matí. El recorregut va comptar amb una distància de 46 km i un desnivell de 4.200 m, tot passant per camins, corriols i paratges d’interès naturals, agrícoles i de paisatges emblemàtics com la Serra de l’Oleguera, la Riera de Gaià, el Coll de les Bruixes, Sant Jeroni o el Monestir de Montserrat. Els municipis per on va recórrer la travessa van ser Rubí, Ullastrell, Viladecavalls, Olesa de Montserrat, Vacarisses, Esparreguera, Monistrol de Montserrat, Collbató i el Bruc.

La jornada va aplegar uns 350 participants que van trobar-se un dia fred i hivernal, fins i tot amb algunes hores de pluja, però que va fer possible contemplar el massís de Montserrat enfarinat.

Foto: Xavier Capdevila

L’altra prova de les caminades de resistència que va encetar el calendari va ser la 24a Marxa dels Castells de la Segarra, organitzada pel Centre Excursionista de la Segarra i el Centre Excursionista Guissonenc. Aquesta cita del Circuit Català de Caminades de Resistència va comptar amb més de 1.700 participants.

L’itinerari de la Marxa dels Castells va recórrer una distància de 54 km i un desnivell de poc més de 1.200 m acumulats, donat el particular terreny de l’altiplà segarrenc, amb pujades i baixades constants, però poc pronunciades. La jornada va arrencar a Guissona i va travessar pobles com Cervera, les Pallargues, Florejacs, l’Aranyó, Montcortès o Castellnou d’Oluges, i va tornar a sumar l’atractiu de passar per alguns castells de la comarca.

Tot i que el dia es va despertar amb pluja, fred i vent, no van ser impediment perquè els participants gaudissin d’una jornada tranquil·la i agradable entre el verd intens dels camps i els arbres florits que esperen la primavera. Els núvols van acabar escampant, mentre que el vent va continuar present durant tota la prova.

Foto: Centre Excursionista de la Segarra
Les caminades de resistència

Les caminades de resistència són marxes a peu no competitives on preval el repte personal i de superació de cadascú, així com la germanor i solidaritat entre els participants, amb uns requisits establerts a les diverses proves del calendari.

El Circuit Català de Caminades de Resistència continuarà el diumenge 10 de març amb la 9a Marxa del Setge de Cardona, del Centre Excursionista Cardona.