FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Christian Alonso
Foto: Christian Alonso

Notícies - 08/09/2022

Tres esportistes de la FEEC al Mundial de Curses per Muntanya

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Tres esportistes catalans han entrat a la llista de convocats de la selecció espanyola de Curses per Muntanya que disputarà el Mundial de Curses per Muntanya a partir d’aquest divendres a Ossola (Itàlia).

La representació catalana serà només en categoria masculina i en les tres disciplines. El primer en debutar serà el solleric establert a la Cerdanya, Pere Rullan (La Molina Esport Club), que disputarà la cursa vertical a San Domenico amb recorregut de 3’7KM i 1.063dm+. La cursa presenta característiques exigents que poden anar bé a l’actual seleccionador català. Rullan ja va ser sisè en el darrer mundial de curses verticals i abans de marxar es mostrava optimista per a la cursa italiana que coneix bé, ja que amb la selecció catalana ja va trepitjar aquesta zona.

 

Rullan es va proclamar campió de l’estat i ha obtingut la classificació gràcies a aquest títol aconseguit el mes de març amb unes condicions molt complicades a Ladrillar (Càceres).

 

Cal lamentar de forma especial la no convocatòria per aquest mundial de la catalana Laia Montoya (CE 2×2 Santpedor) que va guanyar el campionat d’Espanya de Curses per Muntanya verticals però que la nova normativa de la FEDME la va deixar sense el títol. La FEDME hauria pogut convocar a la gunyadora absoluta d’aquella cursa i campiona estatal promesa per al mundial però l’ha deixat fora i ha deixat a Catalunya sense cap representant femenina.

La pròxima cursa d’entrar en joc serà la llarga distància on Diego Arroyo (AE Matxacuca) vol ser una de les sopreses agradables i fer mostra del seu caràcter competitiu per a buscar un lloc entre els millors. La cursa es disputarà dissabte i tindrà 57 km amb 3.150md+.

A la cursa en línia la tercera posició a la Copa Espanya de l’urgellenc, Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo Team) l’ha portat a disputar aquest mundial de Curses per Muntanya en la cursa de 31Km i 2.600md+ que decidirà als campions del món de l’especialitat a la Vall de Bognanco. Alís lluitarà un cop més per buscar un dels llocs de privilegi de la classificació general.

Un total de 256 esportistes de 35 estats participaran d’aquest mundial de curses per muntanya a Itàlia.

El planter de les Curses per Muntanya català ja ha demostrat aquesta mateixa temporada al mundial juvenil el potencial de la nova fornada de corredors i corredores per muntanya del país.