FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Francesc Lladó
Foto: Francesc Lladó

Notícies - 25/07/2022

El planter català de Curses per Muntanya es gradua al Mundial juvenil

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Cap de setmana per emmarcar del planter català de les curses per muntanya a Andorra. Arinsal ha estat la seu d’una nova edició del Mundial juvenil d’aquest disciplina i ha deixat cinc ors i una plata més per a la delegació catalana en la cursa en línia després de les sis medalles aconseguides en la cursa vertical.

La bagenca Núria Tarrago (FAES) ha estat un dels noms propis del campionat després d’imposar-se a la prova combinada sub 23 gràcies a la plata aconseguida a la cursa vertical i a l’or que ha sumat a la cursa en línia.

Tarragó s’ha proclamat campiona del món sub-23 després de superar a la txeca, Barbora Macurova i a l’eslovaca, Sara Machajova.

Tarragó ha estat el nom propi d’aquest cap de setmana en categoria femenina. La jove esportista catalana és tercera a la general de la Copa Catalana de curses verticals, cinquena a la Copa Catalana de Curses per Muntanya i es va proclamar subcampiona al campionat estatal celebrat a Galícia aquest 2022. L’esportista del Bages és un dels noms d’aquesta temporada i manté un creixement important dins del món de les curses per muntanya.

En categoria masculina el tarragoní, Daniel Castillo, es va imposar també dins dels sub-23, superant al japonès Ryunosuke i l’alemany Sven Coch, que ha havien pujar al pòdium a la cursa vertical. Isaac Barti (CE Olot), que va aconseguir la tercera posició a la vertical, es va quedar a només 3 segons dels llocs de pòdium a la prova en línia.

Domini absolut dels més joves

Les alegries catalanes van seguir arribant el categories Youth B (Juniors 18 a 20 anys) i Youth A (Cadet 16 a 17 anys).

A la categoria de juniors, Iu Jaume (AE Cultural Capgirell) va imitar els resultats de Núria Tarragó i va aconseguir proclamar-se campió del món Youth B en línia després del subcampionat que ja havia sumat en la cursa vertical.

Iu Jaume es va imposar al basc Ibai Larrea i al belga Raoul Raus.

Pel que fa als més joves els membres del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya (CTCMC) no van fallar tampoc.

Doblet per somiar de Biel Sagués (CE Moianès Independent) i Gabriela Lasalle (AE la Mitja del Castell), els dos joves corredors catalans van dominar la seva categoria i van donar dos ors més al planter de les curses per muntanya del país.

A aquests dos ors, cal sumar-hi també la plata de Martí Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) en Youth A masculí, per acabar de fer recompte de l’ampli botí amb que han tornat els i les esportistes catalanes d’aquest Mundial.

Els joves talents que coordina Pere Rullan, han tornat a demostrar la bona salut i la bona feina feta des de la base de les curses per muntanya a Catalunya des de fa 14 anys.