FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Tres catalans aconsegueixen la travessa dels tres mils pirinencs més ràpida de la història | FEEC

Notícies - 31/07/2014

Tres catalans aconsegueixen la travessa dels tres mils pirinencs més ràpida de la història

Alpinisme

Els corredors i alpinistes catalans Òscar Pérez, Kiko Martí (Associació Esportiva Diedre) i Josep Cuadrat (Unió Excursionista Urgellenca) han culminat la travessa “3x3mil” de tots els tres mils pirinencs més ràpida de la història, culminant la gesta ahir dimecres 30 de juliol cap a les 3 de la tarda al cim de la Pica d’Estats, el sostre de Catalunya.

En només 26 dies, els tres catalans han pujat els 212 pics de més de 3.000 metres que hi ha a la serralada dels Pirineus (segons la llista de Juan Buyse, la més difosa). Els tres corredors van iniciar l’itinerari el 5 de juliol al massís del Balaitús i l’han acabat el 30 de juliol a la pica d’Estats. Només Pérez i Martí han aconseguit realitzar la travessa completa, ja que Cuadrat va haver de reposar uns dies durant la segona meitat del recorregut per culpa d’una lesió en un peu.

Els corredors han comptat amb un suport logístic durant les etapes que els ha ajudat a reduir el pes a transportar. Malgrat això, han efectuat la totalitat de la travessa a peu, sense l’ús de cap mitjà de transport en els enllaços entre els diferents massissos. Han estat vint-i-sis dies de caminar, escalar i sobretot córrer molt al llarg dels Pirineus: el “vol” més veloç sobre les màximes alçàries de la gran serralada.