FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 04/04/2023

La Cara Amon decidirà els campions de Catalunya de Curses Verticals

Alta Ribagorça Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La 14a edició de la Cara Amon organitzada des del Centre Excursionista Alta Ribagorça  acollirà el pròxim 27 de maig el campionat de Catalunya de Curses per Muntanya Verticals.

Aquest any la cursa no estarà dins del calendari de la Copa Catalana que començarà aquest pròxim 15 d’Abril al Sobrepuny.

A la Cara Amon, els esportistes hauran de superar els 4’7KM i els 1.380m de desnivell que separen Barruera del cim de les Roies del Cardet (2.444m).

En l’última edició de la cursa, Jordi Bolet (UE Vic) i Gisela Carrion es van emportar la victòria. El mateix Bolet i Georgina Gabarró (GE Oliana) van sortir líders de l’Alta Ribagorça i van consolidar el seu lideratge a la Copa Catalana de Verticals que els dos van acabar guanyant.

Les inscripcions pel Campionat de Catalunya ja estan obertes al mateix web de la FEEC.

Quatre curses, una copa

Aquesta serà la 13a edició de la Copa Catalana de Curses Verticals i segueix apostant per mantenir un calendari consolidat amb tres curses clàssiques i una aposta nova a Andorra.

Després de la primera cita al Berguedà la temporada de verticals  seguirà el 10 de juny amb la gran novetat de la temporada com és la Casamanya Extrem Vertical a Andorra. La FEEC i la Federació Andorrana de Muntanya segueixen la seva col·laboració després de l’estret lligam que ja tenen a la Copa d’Esquí de Muntanya o en la correspondència de refugis.

Des d’Andorra la Copa baixarà fins al Baix Ebre per la disputa d’una altra de les clàssiques com és el KMV de Roquetes el 10 de setembre.

La 13a edició de la Copa de Verticals es tancarà com ja ha passat les dues darreres temporades a una de les icones de les verticals com és la Vertikalm al Puigsacalm.

El campionat de Catalunya de la modalitat es decidirà el 12 de març a l’Alta Ribagorça amb la disputa d’una nova edició de la Cara Amón. 

Georgina Gabarró (GE Oliana) busca relleu després de dominar amb autoritat les dues darreres edicions de la copa. Jodi Bolet (UE Vic) voldrà també mantenir el to que ha estrenat aquesta temporada com a campió.