FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 10/10/2022

Torredembarra defineix els nous campions d’Aqua Beach Trail

Tarragonès Marxa aquàtica

Alícia Domingo (Club Excta. Arítjol), Joan Parrón (Club Excta. Arítjol), Inès Fort (Club Excta. Arítjol) i Antonio Torrejón (Unió Excta. Sabadell) són els nous campions d’Aqua Beach Trail. El Campionat de Catalunya de l’especialitat s’ha disputat a Torredembarra (Tarragonès) i ha estat organitzat pel Club Excursionista Arítjol.

L’Aqua Beach Trail és una modalitat esportiva resultada de la combinació de dues disciplines esportives: la Marxa Aquàtica i les Curses per Muntanya. Els esportistes alternen successivament trams en cada una d’aquestes modalitats. Per tant, l’Aqua Beach Trail és una cursa combinada per realitzar un recorregut en el mínim temps possible.

El Campionat de Catalunya d’Aqua Beach Trail ha comptat amb dues curses entre les quals els participants han pogut escollir: una cursa de poc menys de 4 km i una altra d’uns 7 km. Les dues distàncies han puntuat pel Campionat d’Aqua Beach Trail.

Classificacions de la cursa de 7 km

En la distància de 7 km, la campiona Absoluta femenina ha estat Alícia Domingo, la qual ja va guanyar en la primera edició del Campionat celebrada l’octubre de l’any passat, i que ha guanyat amb gran avantatge respecte a les seves competidores. En segona posició i creuant la meta més de 10 minuts després, ha quedat Eva Lobato (Club Excta. Alliberadrenalina) i, en tercera, Eulàlia Pineda (Centre Excta. de Catalunya) que ha finalitzat la cursa uns 26 minuts després de Lobato.

Pel que fa a la cursa de 7 km de la categoria Absoluta masculina, aquesta ha estat molt més ajustada i els competidors han hagut de lluitar fins al final per fer-se amb les tres primeres posicions. Finalment, Joan Parrón s’ha emportat el Campionat per milèsimes de segon respecte a Esteve Raventós (Club Excta. Arítjol) que ha quedat segon. En tercera posició ha quedat Aleix López (Ass. Excta. Catalunya de Reus) que ha arribat a la meta 10 segons després de Raventós.

Classificacions de la cursa de 4 km

La guanyadora absoluta de la cursa de 4 km ha estat Inès Fort, que ha superat a les seves companyes del Club Excta. Arítjol Berta i Anna Montaner, les quals han quedat en segona i tercera posició respectivament. La distància curta del Campionat ha resultat molt més emocionant, ja que el nivell ha estat molt més ajustat i les competidores han arribat a l’arc d’arribada amb una diferència d’uns pocs minuts.

La categoria masculina Absoluta de la distància curta no ha decebut i fins que no ha acabat la competició no ha estat gens clar qui guanyaria. Finalment, Antonio Parrón s’ha emportat la cursa per només uns segons per davant de Jorge Piera (Club Excta. Arítjol), segon classificat, i de Miquel Sánchez (Club Excta. Arítjol), tercer classificat.