FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Roger Mestres
Foto: Roger Mestres

Notícies - 09/10/2021

Catalunya ja té els primers campions d’Aqua Beach Trail

Tarragonès Marxa aquàtica Seleccions catalanes

Alícia Domingo (CE Aritjol) i Oriol Ferré (CE Aritjol)  són els nous campions de Catalunya d’Aqua Beach Trail. El Campionat de Catalunya de l’especialitat s’ha disputat a la platja de Llevant de Salou (Tarragonès), organitzat des del Centre Excursionista Salouenc, en el que ha estat l’estrena d’aquest esport al nostre país.

Domingo ha dominat la prova que ha guanyat per davant de les seves companyes del CE Aritjol, Anna Montaner i Agur Maruri, dominadores també en categoria absoluta del campionat de Catalunya de Marxa Aquàtica. El Club de la Selva del Camp és el gran impulsor de la Marxa Aquàtica al país.

En categoria masculina, Ferré s’ha imposat al local David Martí (CE Salouenc) i Joan Parrón (CE Madteam) que han completat el pòdium.

L’Aqua Beach Trail és una modalitat esportiva resultat de la combinació de dues disciplines esportives: la Marxa Aquàtica i les Curses per Muntanya. Els esportistes alternen successivament trams en cada una d’aquestes modalitats. Per tant l’Aqua Beach Trail és una cursa combinada per realitzar un recorregut en el mínim temps possible.

Tot i que el dia semblava que no anava a acompanyar, finalment la prova salouenca s’ha pogut disputar amb unes condicions inmillorables. La cursa de Salou ha comptat amb un centenar de participants en aquesta primera edició i ha constat de dos recorreguts diferents, un de poc més de 3 km i un altre de 7 km aproximadament. Ambdos circuits eren circulars i tenien sortida i arribada al centre de la platja de Llevant. En el cas del recorregut més curt, ha arribat fins a la platja dels Capellans, mentre que el més llarg arribarà al final de la platja Llarga. Pel que fa a la part de Curses per Muntanya, aquestes han transcorregut pel Camí de Ronda de Salou.

La cursa de 3 quilòmetres que definia els campions de Catalunya de l’especialitat se l’han emportat; Montserrat Moreno (CE Cambrils) i Sergi Cebrian (CE Aritjol). Els pòdiums els han completat en categoria femenina Maica Rus i Mercedes Curto també del CE Cambrils i en categoria masculina Josep Maria Silvestre (CE La Xiruca Foradada) i Antoni Miró (CE Aritjol).

El president de la FEEC, Jordi Merino, l’alcalde de Salou, Pere Granados i altres regidors del consistori salouenc i membres del Centre Excursionista Salouenc han estat els encarregats de lliurar els premis als nous campions i campiones.

2a Trobada de Marxa Aquàtica

La jornada també ha servit per tancar el segon Circuit Català de Marxa Aquàtica amb la 2a Trobada de Marxa Aquàtica que s’ha celebrat paral·lelament al Campionat. Aquesta prova, a diferència del Campionat, no és competitiva i té la intenció de promoure aquest nou esport mitjançant la trobada tant de gent experta com de persones interessades en conèixer aquesta modalitat.

En total, cinc proves han conformat el calendari del circuit d’enguany. La Marxa Aquàtica és una de les modalitats més noves de la FEEC i amb aquesta prova tancarà el seu segon any de vida al nostre territori, amb els nous campions de Marxa Aquàtica i amb un creixent nombre d’interessats en aquest esport.

Debut de la selecció catalana al campionat de França

La selecció catalana de Marxa Aquàtica debutarà de forma oficial a partir d’aquest pròxim 16 d’octubre al Campionat de França de Marxa Aquàtica. Els catalans aniran com a equip convidat per part de la Fédération Française de la Randonnée Pédestre (FFRP). Al campionat i participaran els millor equips que han quedat campions del diferents departaments francesos i la selecció catalana. La prova es disputarà a la localitat occitana de Ieras a la platja d’Almanarre.

L’equip català estrenarà també indumentària i comptarà un cop més amb el suport de la marca igualadina Tuga que ha estat l’encarregada de confeccionar la nova equipació de la selecció catalana de Marxa Aquàtica seguint el model de la selecció catalana de Curses per Muntanya.

El president de la FEEC, Jordi Merino i el Vicepresident de la FEEC, Josep Casanovas, acompanyaran a l’equip a terres occitanes i mantindran una trobada amb els dirigents de la FFRP amb qui es mantenen sinèrgies conjuntes en la potenciació i manteniment del senderisme i de la mateixa Marxa Aquàtica.