FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 03/02/2023

Torna la nostra copa

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La Copa Catalana de Curses per Muntanya arriba a la seva vint-i-unena edició, convertida en un referent i en la competició degana de les curses per muntanya del país i de l’Estat. Ho fa més carregada d’energia que mai i després d’una darrera edició espectacular en l’àmbit de participació i de competició.

Per aquest 2023 la Copa pateix un gir important respecte a les dues anteriors copes. Des de l’Àrea Esportiva de la FEEC i el Comitè de Curses per muntanya s’ha apostat per  la diversificació de curses i per un calendari que anirà des del mes de febrer fins al mes d’octubre i per intentar arribar a pràcticament tot el territori.

Imatge Calendari de CursesLa primera aturada de la nostra Copa serà ben aviat el 12 de febrer a les Terres de l’Ebre. La IX Cursa dels Biberons a Pinell de Brai (Terra Alta) donarà el tret de sortida a aquesta edició número 21 de la competició.

Al mes de maig quedarà reservat novament per una de les novetats de la copa i el dia 28 els esportistes es desplaçaran fins al Ripollès per disputar la Molló Trail organitzada des del CE de Muntanya de la Vall de Camprodon.

A l’estiu la nostra Copa no s’atura i torna fin a l’Alt Urgell per a disputar-se la 16a Trobada Aristot que engegarà la recta final de la Copa.

Ja amb la tardor començada el 8 d’octubre la Copa torna al sud del país per a recórrer la serra del Montsant amb la Trail Serra del Montsant. 

El 29 d’octubre els 29,5qm 1600md+ i els paisatges de fulla caduca del Montseny acomiadaran la competició a la Trail Fem Sui

Pel que fa al campionat de Catalunya de Curses per Muntanya es farà el 29 de setembre a la Pujada del Montsià a les Cases d’Alcanar, amb 24Km i 1250md+.

El campionat de Catalunya per equips serà matiner i es disputarà el 12 de març a una de les grans clàssiques com és la Cameta Coixa. 

Natalia González (Running Vigia) i Marc Ollé (GE Oliana) buscaran relleu en aquesta nova temporada de la Copa de Curses per Muntanya que es va tancar el passat dissabte 17 de desembre a la Vall d’en Bas amb l’entrega de premis.

El calendari de Curses per Muntanya de la FEEC comptarà també amb fins a divuit curses Open organitzades des de diferents entitats de la FEEC.