FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Competició

XVII Pujada al Montsià “Memorial Francesc Bort (Madro)”

Distància 24km
Desnivell 1250m

Aquesta prova forma part de
Campionat de Catalunya Individual de Curses per Muntanya

Tarragonès Curses per Muntanya

24 de setembre 2023 - 08:00 h

Les Cases d'Alcanar

Preu a determinar.

Entitats organitzadores

AGRUP. EXCTA. ALCANAR

Contacte

pujadamontsia@hotmail.com

Cursa per Muntanya que arriba a la 17a edició, amb la novetat que la sortida serà des del nucli de Les Cases d’Alcanar. Aquesta nova sortida ens permetrà recórrer per un nou tram que ens ensenyarà des de búnquers i fortificacions, passant a prop de jaciments preibers, així com construccions de pedra en sec entre d’altres.

A la vegada la primera part del recorregut, tindrà una tendència ascendent, arribant a la Torreta del Montsià (755 m), havent superat els 1000 m en positiu, els quals augmentaran pel camí de tornada, arribant als 1500 D+.

Com venim fent els darrers anys, el recorregut té una sortida i arribada diferents, per tant, es planteja un recorregut totalment lineal, amb trams de cresta, bones grimpades i baixada ràpides. Al mateix temps, i perseguint l’essència de les curses per muntanya, el recorregut té més del 90% de trams en senders i menys del 5% en asfalt.

El recorregut exprés de 13 km és un recorregut també apte a la marxa, és la distància recomanada per a les persones que vulguin participar en la modalitat marxa i gaudir del paisatge a un altre ritme.

Tant el recorregut absolut, com la resta, plantegen un traçat innovador que recorre espais i indrets històrics, a més de les magnífiques vistes del Delta de l’Ebre i la Mar Mediterrània.

 

Sens dubte tota una proposta engrescadora!