FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 01/10/2015

Tòquio 2020 proposa incloure l’escalada esportiva als Jocs Olímpics

Escalada esportiva Escalada

El Comitè organitzador dels Jocs Olímpics del 2020 a Tòquio proposa incloure cinc nous esports per afegir al seu programa: l’escalada esportiva, el beisbol/softbol, el karate, el surf i l’skateboard. El responsable d’Esports Addicionals per a Tòquio 2020, Fujio Mitarai, explica que s’han escollit aquests esports amb la intenció d’aportar “alguna cosa novedosa i pel seu potencial per atraure més públic”.

23 federacions esportives internacionals van enviar la seva sol·licitud al Comitè Olímpic Internacional (COI) per entrar a formar part dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020, i aquest 28 de setembre s’ha sapigut quines d’aquestes disciplines ha proposat ara Tòquio per participar als propers Jocs.

Un llarg camí defensant l’escalada com a esport olímpic davant del COI

La Federació Internacional d’Escalada (IFSC), de la qual n’és membre la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), treballa des de fa anys per aconseguir el reconeixement de l’escalada dins el panorama olímpic. El desembre del 2012, cinc representants de l’IFSC es van reunir a la seu del COI a Lausana (Suïssa) amb l’objectiu de defensar els valors de l’escalada esportiva per a que aquest esport entrés dins el programa dels Jocs del 2020.

L’escalada de dificultat va ser escollida per competir la seva entrada a les Olimpíades, però el setembre del 2013 el COI va comunicar que no s’escolliria l’escalada. Ara, però, els organitzadors dels propers Jocs Olímpics proposen l’escalada pel 2020. La decisió final se sabrà l’any vinent 2016, quan el COI es reuneixi el mes d’agost a Río de Janeiro.

L’escalada esportiva combinarà el boulder, la velocitat i l’obertura de vies

La disciplina d’escalada esportiva als Jocs Olímpics de Tòquio 2020 consistiran en dues proves per a homes i dones combinant les especialitats de boulder, velocitat i obertura de vies. El president de la Federació Internacional d’Escalada (IFSC), Marco Scolaris, agraeix als organitzadors de Tòquio 2020 haver apostat per l’escalada i explica que és una “fantàstica oportunitat per al definitiu reconeixement del moviment olímpic”. El president de l’Associació Japonesa de Muntanya, Yagihara Kunio, ha afegit que “l’escalada esportiva serà el complement perfecte per al programa dels Jocs Olímpics del 2020 i serà una font d’inspiració per als 500.000 escaladors que hi ha al Japó”.

Additional-Events-Proposal_Tokio-2020