FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 06/03/2023

Televisió de Catalunya oferirà en directe el campionat de Catalunya d’Escalada en Bloc

Baix Llobregat Escalada esportiva Escalada

El Campionat de Catalunya d’Escalada en Bloc es disputarà l’11 i 12 de març i, com ja és habitual, estarà dividit en dues jornades amb competició de matí i tarda.

El dissabte 11 de març les categories sub-12sub-14, sub-16 i Veterans es disputaran el títol. El matí estarà reservat per a les categories més joves, la sub-12 i sub-14, les quals tindran la seva fase classificatòria entre les 8 h i les 10.45 h i la final entre les 11.15 h i les 13.30 h; i la tarda serà per les categories sub-16 i Veterans, les quals iniciaran la fase classificatòria a les 15h i la final a les 19h.

Pel que fa al diumenge 12 de març, al matí, entre les 8 h i les 11.40 h, se celebraran les classificatòries de les categories sub-18 i absoluta. Les finals de la categoria sub-18 es faran entre les 11.50 h i les 13.15 h i, a la tarda del dissabte, a partir de les 16.30 h, tindran lloc les finals de la categoria absoluta.

La final absoluta començarà a les 16:30 i es podrà veure en directe per Esport 3

Com a novetat d’enguany, la final de la categoria absoluta es podrà veure en directe per Esport 3. La transmissió estarà conduïda pel periodista de Televisió de Catalunya Sebastià Roca i comptarà amb els comentaris del director del portal especialitzat d’escalada Wogu, Ivan Torres. Durant la final diferents protagonistes passaran per la transmissió.

Televisió de Catalunya recupera així les transmissions d’escalda en directe i produïdes per la televisió catalana que havia fet a finals dels anys 90.

Rut Monsech i Cedric Llus Miles defensaran títol 

L’any passat Rut Monsech (CE Alpicat) i Cedric Lluc Milles (CE Sant Celoni) van proclamar-se campions de Catalunya d’Escalada en Bloc a la sala Blocat de Centelles (Osona) després d’una jornada intensa d’escalada en bloc que es va poder veure en directe a través del compte de Youtube de la FEEC. Enguany, es podrà tornar a viure totes les emocions de la competició, ja sigui a pocs metres dels competidors a la sala Sharma Climbing de Gavà com des de la comoditat del sofà de casa.
Les inscripcions es van tancar amb dos dies i s’ha penjat el cartell de sold out amb més de 160 inscrits, límit establert des de l’organització.

En categoria femenina Francis Guillen (CE Sant Quirze), Lucía Miranda (UEC Cornellà) o Maria Benach (CE Muntanyenc Sant Llorenç) es perfilen com a favorites a disputar el títol català a Rut Monsech que amb l’absència per lesió d’Aida Torres (CE Torelló), buscarà repetir títol a la sala Sharma de Gavà.

En categoria masculina Joel Codina (CE Madteam), Lluc i Lau Macià (CE Esparreguera) i Didac Zamora (CE Teià) han de ser els principals rivals a priori de Cedric Lluc Miles per a repetir títol aquesta temporada.