FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Blocat/Emilio Ramos
Foto: Blocat/Emilio Ramos

Notícies - 05/10/2022

Rut Monsech i Cedric Lluc Milles, campions de Catalunya d’Escalada en Bloc

Barcelonès Escalada esportiva Escalada

Rut Monsech (CE Alpicat) i Cedric Lluc Milles (CE Sant Celoni) s’han nomenat campions de Catalunya d’Escalada en Bloc aquest cap de setmana a la sala Blocat de Centelles (Osona). Després d’una jornada intensa resolent tots els blocs de les classificatòries i de la final, han demostrat ser els millors escaladors de bloc del territori. En segona posició han quedat Francis Katiuska Guillen (CE Sant Quirze) i Joel Codina (CE Madteam) i, en tercera, Lucía Miranda (UEC de Cornellà) i Lluc Macià (CE Esparreguera).

Classificacions del Campionat de Catalunya d’Escalada en Bloc

Tot i que la competició va començar de bon matí, el plat fort va arribar a les 21 h amb la final de les categories Absoluta femenina i masculina, la qual es va poder veure en directe a través del canal de Youtube de la FEEC amb la locució d’Ivan Torres, director del portal d’escalada Wogü i els comentaris de l’escaladora de la selecció catalana Rut Casas. 3 competidores femenines i 6 escaladors masculins van disputar-se els títols de campió i campiona absoluts d’escalada en bloc en una final en la que els equipadors no van deixar de sorprendre per la varietat i la qualitat de les vies que es van poder veure. Blocs tècnics, d’altres físics, alguns amb moviments dinàmics i d’altres de coordinació… En definitiva, va ser una final molt emocionant que va permetre als escaladors i les escaladores que hi van participar lluir tot el seu talent.

Finalment, en primera posició de la categoria femenina va quedar Rut Monsech que va proclamar-se campiona amb gran avantatge respecte les seves contrincants després d’encadenar els quatre blocs de la final. Pel que fa a les dues rivals de la final Francis Katiuska Guillen i Lucía Miranda Cid, ambdúes van aconseguir fer-se amb un top i tres zones, però el menor nombre d’intents de Guillen la van permetre pujar al segon calaix del podi del Campionat, deixant-li el tercer a Miranda.

En la categoria masculina, va ser Cedric Lluc Milles el que es va emportar el Campionat tot i no tenir-ho fàcil a causa de la forta competència de Joel Codina i Lluc Macià, que també van lluitar fins al final per poder trepitjar el primer calaix. Finalment, tot i empatar Milles i Codina en nombre de tops i zones aconseguides (2 tops i 3 zones), el nombre d’intents va decidir les posicions. Així doncs, la primera va ser per Milles, la segona per Codina i la tercera, amb 2 tops i 2 zones aconseguides, per Macià.

Classificacions de la Copa Catalana de Bloc

La cita al Blocat també va decidir els guanyadors i les guanyadores de la Copa Catalana de Bloc 2022. Els guanyadors de la prova van ser, en primer lloc, Rebeca Pérez (Federación Aragonesa de Montaña) i Cedric Lluc Milles; en segon, Rut Monsech i Joel Codina; i en tercer, Dasha Kan (Club Esp. Climbing Team Segle XXI) i Lluc Macià.

Pel que fa a l’acumulada, es van penjar la medalla d’or Rut Monsech i Cedric Lluc Milles; la de plata se la van penjar Maria Valentina Aguado (Federación Argentina de Ski y Andinismo) i Lluc Macià; i la de bronze va ser per a Lucía Miranda i Joel Codina.

 

Classificacions Campionat de Catalunya d’Escalada en Bloc

Classificacions de la 3a prova de la Copa Catalana de Bloc

Classificacions acumulada Copa Catalana de Bloc