FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Slobodan Mišković
Foto: Slobodan Mišković

Notícies - 01/09/2022

Talent català a la Copa del Món juvenil d’escalada esportiva a Dallas

Escalada esportiva Escalada

Entre el 22 i el 31 d’agost Dallas (EEUU) ha estat l’encarregada d’acollir la Copa del Món juvenil d’escalada esportiva i a la qual han participat 3 escaladors catalans: Júlia Benach (Centre Muntanyenc Sant Llorenç), Lluc Macià (Club Excursionista Esparreguera) i Lau Macià (Club Excursionista Esparreguera). 10 dies d’espectacle durant els quals els millors escaladors juvenils s’han disputat els títols de les disciplines de bloc, velocitat i dificultat.

Juntament amb els catalans i en representació de la selecció espanyola hi han participat Maria Laborda, Guillermo Peinado, Alejo Bernabé i Iziar Martínez. L’escaladora catalana Geila Macià (Club Muntanyenc Sant Cugat) també ha viatjat fins a Dallas per la competició però finalment no ha pogut participar per motius personals.

Classificacions de la disciplina de Bloc

La primera disciplina a disputar-se a Dallas ha estat l’escalada en Bloc. En la categoria Júnior masculina, Lluc Macià no ha tingut gaire sort i els 3 tops i 4 zones aconseguits a les classifictòries no han estat suficients per passar a la semifinal, aconseguint així una 24a posició. Al germà Lau Macià (Youth A) tampoc li ha anat prou bé a la prova de bloc i els 2 tops i 4 zones no li han deixat arribar a la semifinal, posicionant-se finalment al 27è lloc. Pel que fa a la categoria femenina Youth B, Júlia Benach sí que ha destacat per sobre de les seves rivals i els 4 blocs encadenats i les 6 zones li han obert la porta a la semifinal. Tot i això, la dura competència s’ha notat i li han faltat un top i una zona per poder passar a la final, havent-se de conformar finalment amb una envejable 13a posició.

Classificacions de la disciplina de Dificultat

La disciplina de Dificultat ha estat l’última a disputar-se i la que ha conclòs els 10 intensos dies d’escalada celebrats a la ciutat estatunidenca. Cap dels escaladors catalans s’ha enfrontat a la prova de velocitat que ha fet de pont entre la disciplina més física i la de resistència. La prova d’escalada amb corda ha estat el final perfecte per a la competició, ja que ha permès als joves escaladors catalans brillar i demostrar el seu futur prometedor. En la categoria masculina Youth A, una 23a posició a les classificatòries han permès a Lau Macià passar a la semifinal. Allà, tot i demostrar la seva gran resistència, la seva puntuació de 22+ no li ha deixat passar a la final, quedant-se finalment amb una molt bona 14a posició. Lluc Macià ha aconseguit arribar a la semifinal amb una 15a posició a les classificatòries, però una puntuació de 24+ li ha deixat amb una 25a posició que no li ha permès escalar fins a la final. Finalment, la femenina Júlia Benach ha tornat a fer lluir el seu talent dins la categoria Youth B i en la disciplina de Dificultat ha anat pujant fins a arribar a la final amb unes fantàstiques 7a i 6a posicions a la classificatòria i semifinal. La seva precisió i resistència l’han fet arribar fins a un 28+ que li ha donat la 7a posició de modalitat.

 

Consulta totes les classificacions de la Copa del Món juvenil d’escalada esportiva