FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 29/10/2018

Suma’t a la gran família de cuidadors de senders homologats

Senders

Des del Comitè Català de Senders de la FEEC continuem treballant per una millor racionalització de la nostra xarxa de senders homologats, que actualment ja comprèn més d’11.000 quilòmetres senyalitzats arreu del territori.

Un dels pilars bàsics de la nostra xarxa de senders és la qualitat de la senyalització i la seguretat que això comporta. Per això entenem que un sender incorrectament senyalitzat no és tot el segur que hauria de ser. 

Per tal d’assolir aquesta qualitat i seguretat, iniciem una campanya per buscar entitats que es facin càrrec del manteniment de les etapes de senders de Gran Recorregut (GR®), senders de Petit Recorregut (PR®-C), senders locals (SL®-C) i senders transfronterers (GR®-T), que actualment no tenen mantenidor. Per això us convidem a sumar-vos a les més de 100 entitats mantenidores de senders i als seus quasi 350 cuidadors, tot un llegat de tradició i futur en el voluntariat.

Totes les entitats que actualment realitzen el manteniment d’un sender, i per tant tots els seus cuidadors, gaudeixen cada any d’un seguit d’actes dissenyats especialment per a aquesta gran família i que inclou, entre d’altres, les Jornades Nacionals de Senderisme -un cap de setmana per gaudir, aprendre i conèixer el manteniment de senders-, la Trobada Senderista Transfronterera i cursos formatius i de reciclatge dedicats al manteniment de senders.

A més, cada vegueria disposa d’un Representant de la Comissió de Senders de la FEEC, per tal que totes les entitats mantenidores tinguin un contacte directe i així oferir una atenció òptima. Cada entitat mantenidora disposa del seu certificat expedit per la FEEC i tots els cuidadors disposen d’un carnet que els acredita com a tals.

Consulta el llistat d’etapes de GR®, PR®-C, SL®-C i GR®-T que actualment no disposen de cap manteniment.

Si us animeu a formar part de la gran família que s’encarrega del manteniment de la xarxa de senders homologats de Catalunya podeu enviar un correu electrònic senders@feec.cat o trucar al 934120777.