FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 09/04/2018

Les II Jornades Nacionals de Senderisme es consoliden a Sant Feliu de Guíxols

Senders

El Comitè Català de Senders de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha organitzat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i el Consell Comarcal del Baix Empordà, les II Jornades Nacionals del Senderisme, els dies 7 i 8 d’abril, a Sant Feliu de Guíxols. Unes jornades obertes a tota la família senderista, des de l’excursionista puntual fins al més expert, passant pels cuidadors de senders i els ens públics o privats que tenen relació amb els senders i les entitats mantenidores.

La jornada s’ha iniciat al Monestir de Sant Feliu de Guíxols, amb la recepció a càrrec de l’alcalde, Carles Motas, i el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Català. Tots dos han adreçat unes paraules de benvinguda als participants, juntament amb el president de la FEEC, Jordi Merino, i el vicepresident primer de la FEEC i cap de l’Àrea de Territori, Josep Casanovas.

La primera conferència ha anat a càrrec del Consell Comarcal del Baix Empordà, el qual han presentat la serva xarxa de senders i la manera de treballar-hi. A continuació ha estat el torn de l’associació Rodamunt, que ha donat a conèixer la seva important tasca en el senderisme inclusiu, realitzant als afores del monestir un taller pràctic on els participants han pogut provar la cadira joëlette. Posteriorment s’ha celebrat el tradicional dinar de germanor.

A la tarda, el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya ha reprès les conferències, explicant les seves tasques en relació amb els senders i els seus usuaris. L’Editorial Cossetània, ha presentat la seva col·lecció Azimut, que actualment ja compta amb més de 200 títols. Han tancat el cicle de conferències els representants de la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona, exposant des de quatre llocs de treball diferents, tota la feina que es realitza envers els senders des de la DIBA.

Per finalitzar la jornada s’ha realitzat un debat obert on Josep Casanovas, com a moderador, ha exposat les primeres conclusions sobre les conferències i taller realitzats i ha donat veu als participants. Jordi Merino ha tancat aquesta primera jornada amb unes paraules d’agraïment a tots els participants i col·laboradors en aquestes II Jornades Nacionals de Senderisme.

L’endemà diumenge al matí, una quarantena d’excursionistes van participar en una caminada per l’entorn de Sant Feliu de Guíxols. L’itinerari triat per a l’ocasió va ser una volta circular de 7,5 quilòmetres, resseguint part dels senders homologats que recorren el terme municipal de la localitat empordanesa: l’SL®-C 33, el PR®-C 101 i el GR® 92. Tant el president de la FEEC, Jordi Merino, com el cap de l’Àrea de Territori de la Federació, Josep Casanovas, no es van voler perdre l’ocasió de participar-hi, recorrent alguns dels paratges més bonics de la Costa Brava. Com a colofó a la sortida, els participants van fer-se una foto de família al mirador de l’ermita de Sant Elm on, segons explica una controvertida llegenda, l’escriptor Ferran Agulló (1863 – 1933), hauria esmentat per primera vegada el terme Costa Brava en referir-se a la costa gironina.

 

Fotos / Julio Escarabajal i Josep Llusà