Notícies - 06/04/2022

Sobrepuny de rècord per encetar la Copa Catalana de curses verticals

Berguedà Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La neu que ha fet aparició per sorpresa aquest passat cap de setmana al Berguedà, no serà cap impediment per la disputa d’una nova edició de la Vertical del Sobrepuny, que es correrà aquest pròxim dissabte dia 9 d’abril a la tarda i que donarà el tret de sortida a la 12 Copa Catalana de Curses Verticals.

La Sobrepuny és ja una de les verticals més clàssiques del país i aquest any amb pràcticament 200 inscrits batrà un registre rècord d’inscripcions d’aquest cursa creada i organitzada des de l’Associació Muntanyencs Berguedans que arriba a la seva novena edició.

La sortida des de la Nou de Berguedà i l’ascens fins al cim del Sobrepuny (1.655m) és ja com un ritual pels corredors i corredores de munatanya. En total els participants han de superar un desnivell de 775m que separa el poble de la Nou del mateix cim del Sobrepuny i ho fan amb poc més de 3’5km de recorregut.

Tot i que la neu encara fa acte de presència s’espera que per dissabte ja no quedi massa neu al recorregut i que no recordi l’edició del 2019 marcada per la nevada matinal que va convertir la cursa en una autèntica lluita contra el elements.

La campiona vol començar guanyant

L’última temporada les Curses per Muntanya a Catalunya van tenir un nom propi, el de Georgina Gabarró (GE Oliana). Amb un doblet històric la corredora d’Òdena va ser la gran dominadora de la Copa de Verticals i de la Copa de Curses per Muntanya.

Gabarró vol començar la Copa amb victòria a una Sobrepuny on l’any passat va veure com l’any passat s’havia de conformar amb la cinquena posició després d’una cursa espectacular d’Anna Guirado (Trail Xics Montseny) que es va emportar la victòria.

La victòria per Gabarró no serà barata, ja que la Sobrepuny presenta un cartell de luxe que encapçalen Laia Montoya (2×2 Santpedor) i Núria Tarragó (FAES). Les dues bagenques arriben en un molt bon moment a la cursa i es perfilen com a principals rivals de Gabarró a la victòria.

La sempre competitiva Marta Llagostera (GE Oliana) o Carolina Rius (CE Madteam) vuitena en l’estrena de la Copa de Curses per Muntanya a la Cameta Coixa, es perfilen també com a favorites a la victòria final.

Amb el rècord de Jan Margarit a la ment

La xifra és estratòsferica; 29’56”, aquest és el temps que va trigar Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà) en realitzar la pujada al Sobrepuny el l’última edició de la cursa l’abril de l’any passat. Margarit va deixar enrere l’antic rècord de Joan Freixa i va fer també que tant Pere Rullan (La Molina Ski Club) i Albert Pérez (CE Cerdanya Skimo Team), aturessin el cronòmetre per sota dels 31 minuts.

Dissabte Jordi Bolet (UE Vic), quart l’última temporada al Sobrepuny i segon a la general de la Copa, es perfila com a principal favorit a la victòria final. Bolet però haurà de competir amb un dels fixes a la Sobrepuny, Isaac Barti (CE Olot). Barti ha trepitjat el pòdium de la cursa berguedana i va ser novè l’última temporada. A més a més de Bolet i Barti, noms com els de Marc Ollé (GE Oliana), Sergi Beltran (Ekke Lleida) o Marcel Romaní (UEC Gràcia) surten amb l’etiqueta de favorits a començar com a líders aquest edició de la Copa Catalana de Curses Verticals que començarà dissabte al Berguedà.