FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 19/09/2016

S’obren les inscripcions per a la segona edició de l’F-Rally

Curses per Muntanya

La segona edició de l’F-Rally es disputarà a les Valls d’Àneu (Pallars Sobirà) els dies 15 i 16 d’octubre. La competició d’alta muntanya, organitzada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i l’Espot Esquí Club Valls d’Àneu, comptarà amb la població d’Esterri d’Àneu com a camp base i es dividirà en dues jornades, cadascuna en una vall diferent.

L’F-Rally és una prova que es desenvolupa en terreny d’alta muntanya i en autosuficiència, i que conjuga disciplines com el trail running, l’escalada, l’orientació o l’alpinisme. L’organització facilita als equips un mapa amb els punts de pas puntuables i punt final de cada jornada. Cada equip decideix el recorregut a seguir. L’estratègia, orientació i tècnica són claus.

Cartell F-Rally 2016Inscripcions obertes a partir del dia 9 de setembre

L’èxit assolit durant l’edició pilot de l’F-Rally el 2015 ha fet que aquest any la competició s’obri a a tres categories: categoria Alpí, categoria Muntanya i categoria Travessa. En totes les categories es podrà participar en equips de dos o tres persones, i podran ser masculins, femenins o mixtes. Únicament qui desitgi participar en categoria elit haurà de presentar un currículum muntanyenc que demostri unes aptituds suficients per afrontar dues exigents jornades d’alta muntanya. El currículum s’haurà d’enviar a l’adreça electrònica frally@feec.cat.

El circuit de la categoria Alpí comptarà amb un temps límit per completar-lo de vuit hores per jornada, i els de les categories Muntanya i Travessa serà de sis hores. Aquesta categoria igualment serà l’única on serà obligatori l’ús de corda. L’ús d’aquesta anirà marcat pel mateix equip. Cal recordar que a l’ FRally no hi ha tracks marcats, només punts de pas, és l’equip qui decideix què fa i per on passa en cada moment

A les altres dues categories (Muntanya i Travessa) la dificultat màxima que es trobaran els participants serà de 1 a 3, 1 a 2 categoria Travessa i 2 a 3 categoria Muntanya, en les que no cal utilitzar cap tipus de material.

L’orientació serà un dels punts determinants en aquestes dues categories que comptaran amb moltes similituts i amb diferències importants com per exemple la separació dels punts de pas i de tall. La categoria Travessa és més assequible per els equips que la Muntanya que compte amb pics més importants i més punts de pas.

L’ampliació d’aquestes dues categories fa que l’FRally s’obri a més participants en recorreguts més assequibles.

La inscripció a l’F-Rally inclou: logística, servei mèdic, cronometratge, dinar de cloenda, i obsequis i premis. Per poder participar a l’F-Rally és necessari comptar amb llicència en vigor FEEC, FEDME o qualsevol de les adherides a la UIAA.

Inscripció categoria Alpí  

Inscripció categoria Muntanya

Inscripció categoria Travessa

Reglament

El reglament de l’F-Rally està disponible al web de la FEEC. En aquest es pot consultar tota la informació referent al material obligatori, categories, etc.

Programa

Dissabte 15 d’octubre

  • De 8 a 9 hores: recollida de documentació i acreditacions al Pavelló Municipal d’Esterri d’Àneu.
  • A les 9 hores: Breafing.
  • A les 11 hores: sortida de la primera jornada.
  • A les 19 hores: tancament de l’arribada.
  • A les 20 hores: entrega de documentació de la segona jornada.

Diumenge 16 d’octubre

  • A les 5.30 hores: sortida de la segon jornada.
  • A les 13 hores: tancament de l’arribada.
  • A les 14 hores: entrega de premis i dinar popular.

L’F-Rally està dirigit per Néstor Bohigas. Compta amb el suport dels ajuntaments d’Esterri d’Àneu, Alt Aneu i la Guingueta d’Àneu, Generatitat de Catalunya Esportcat i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya. Col·laboració de la revista Trail i les entitats històriques del Ral·lis d’Alta Muntanya. Amb el patrocini d’Asus, Petzl, Ferrino, Editorial Alpina, Baqueira-Beret i el Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Podeu descobrir com es va desenvolupar l’edició pilot de l’F-Rally 2015 a la revista Vèrtex número 263 i gaudir de les espectaculars imatges del ral·li en aquest vídeo…