FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 16/10/2016

Sis medalles per Catalunya al Campionat d’Espanya d’Escalada de Dificultat Juvenil

Escalada esportiva Escalada

El rocòdrom Climbat la Foixarda ha acollit el Campionat d’Espanya d’Escalada de Dificultat Juvenil, el dissabte 15. Un total de 95 joves s’han reunit a Barcelona per aconseguir el títol peninsular. L’alta dada de participació en les categories de base de l’escalada de competició augura un gran futur a un esport que serà olímpic a Tòquio 2020.

Catalunya es penja sis medalles a Barcelona

L’equip al complet del Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya (CTEEC) de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha participat a la competició: Héctor Bazán (GE Manlleu), Pere Borrell (UE Sabadell), Ton Casas (GE Manlleu), Àlex Hernández (CE Berguedà), Cedric Junque (CE Sant Celoni), Luna Marsella (UE Sabadell), Olivia Marsella (UE Sabadell), Rut Monsech (CE Alpicat), Alba Pelfort (CE Uecanoia), Rai Suñé (UE Urgellenca) i Marta Palou (CE Ascensiones Guiadas). L’escaladora Rut Casas (GE Manlleu) no ha pogut competir per estar lesionada. També ha competit, fora de la disciplina del CTEEC, Maria Benach (CM Sant Llorenç).

La competició ha estat molt disputada en les tres categories i s’han vist pocs encadenaments a la fase final. En categoria sub16 masculina Cedric Junque s’ha penjat el bronze. En categoria femenina Maria Benach s’ha fet amb l’or i Rut Monsech ha aconseguit el bronze. Luna Marsella s’ha quedat a les portes del podi i ha estat quarta.

En categoria sub18 femenina Olivia Marsella ha pujat al tercer calaix del podi, penjant-se el bronze. En categoria sub20 masculina Àlex Hernández ha protagonitzat una gran final i ha acabat en tercera posició. En categoria femenina, Marta Palou s’ha penjat la medalla de plata, en una final molt disputada on només la catalana i l’aragonesa Rebeca Pérez han arribat a la cadena. El resultat de la semifinal ha servit per desempatar i donar la victòria a l’escaladora de la federació aragonesa.