FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler - FEEC
Foto: Pat Soler - FEEC

Notícies - 22/10/2023

Sau Domènech i Ester Franch s’imposen a la vuitena Trepitja Garrotxa

Garrotxa Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La vuitena edició de la Trepitja Garrotxa ha decidit aquest cap de setmana la copa catalana ultra. La Trepitja Garrotxa Solidària va ser un somni d’alguns membres del Centre Excursionista d’Olot que l’any 2014 es va fer realitat amb la primera edició de l’Ultra Trail solidària a l’Alta Garrotxa.

Una cursa benèfica, sostenible, respectuosa però només apta per les cames més resistents. Una cursa de números i de terrenys imponents amb 84 km que transcorren en el seu 90% per camins de muntanya, descobrint els indrets més inhòspits de l’Alta Garrotxa, a través de boscos de faig, cims pirinenc i rierols sumant 2.300 metres positius.

Un perfil més que exigent i un recorregut que visita un dels pobles més bonics de Catalunya, Beget, tot pujant fins al cim més alt de la zona, el Camanegra i carenejant fins al Pic de les Bruixes i amb un inici i final al petit poble d’Oix.

Els dos noms propis de la jornada masculina han estat Sau Domènech (Club Esp. D’activitats de Muntanya Parets) i Alejandro Villarino (Club d’Atletisme Can Mercader) que han progressat plegats pràcticament els 80 km.

Tot i que durant la primera part de la cursa ha estat Villarino qui liderava, un cop superat el Camanegra, equador de la cursa, Sau Domènech s’ha fet cap de cursa però sense escapar-se. No ha estat fins als últims quilòmetres que Domènech va posar una marxa més escapant-se en 7 minuts de Villarino completant en 10:01:50. Poc més d’una hora va trigar a arribar a meta el tercer clasificat, el veterà Fernando Lozano (Trisani).

El rècord de cursa de Marc Ollé queda intacte. El d’Igualada va aconseguir baixar en aquest circuit de les 10 hores al 2021 amb un temps de 9:24:32.

La cursa femenina ha tingut un altre color amb una Ester Franch (Associació Bescanó Corre), tot i no trobar-se al 100% a causa d’una grip no ha tingut compentència i ha liderat de principi a fi mantenint una distància prudencial de la Maria Dosil (Besalúcross) i Ludmila Hassan (Les Nenes Trail) que progresaven plegades a la persecució de la del Bescanó.

Franch va emprar 14 horas i 2 minuts arribant a treure 44 minuts a les seves perseguidores.

La Trepitja Garrotxa ha tornat a mostrar el seu habitual caràcter solidari en donar tota la seva recaptació a la fundació Albert Bosch.

Tots el resultats

tuga