FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: FEDME - INDOORWALL
Foto: FEDME - INDOORWALL

Notícies - 15/10/2023

Rut Monsech subcampiona. Maria Benach i Lluc Macià aconseguixen el bronce a la general de la copa.

Garraf Escalada esportiva Escalada

La Selecció Catalana d’Escalada i el Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya (CTEEC) han participat aquest cap de setmana a la tercera i última prova de la copa estatal de dificultat que s’ha disputat a terres catalanes, concretament al centre d’escalada Indorwall de Vilanova.

Els dos dies de competició amb comptat amb la participació de fins 150 joves escaladors i escaladores a les categories de promoció i fins a una trentena a l’absoluta.

A la prova de Vilanova i la Geltrú, organitzada per Indoorwall i B3, han acudit fins a 8 escaladors absoluts i 6 juvenils. Un total de 14 d’esportistes que han competit sota el paraigua de la FEEC.

Rut Monsech i Lau Macià, l’or i el bronze de la prova estatal de Vilanova

La prova definitiva del circuit de la FEDME s’ha saldat amb dos catalans al podi. A la femenina Rut Monsech (Club Excursionista Alpicat)  ha estat la millor escaladora i un dels pocs TOPS de la jornada. Tan sols ella i l’escaladora madrilenya Uxia Bohorque, finalment segona a la classificació, han aconseguit resolde el problema plantejat pels equipadors. El podi la completat la basca Ainhize Belar.

Monsech no ha estat l’única catalana als podis, Lau Macià (Club Excursionista Esparreguera) s’ha fet un lloc entre els tres millors homes absoluts de la jornada penjant-se la medalla de bronze. La victòria a la masculina ha estat per l’extremeny Javi Cano. La plata pel valencià Raúl Escribano.

A grans trets l’equip català ha dut a terme una bona performance amb tots els integrants de la Selecció catalana entre els 8 finalistes entre els quals cal destacar una quarta posició per Lucia Miranda (Unió Exta. Catalunya Cornellà) i també en Lluc Macià (Club Excursionista Esparreguera) que tanca el TOP 5 masculí.

Com és habitual a les categories de promoció el planter femení de la sub 16 no ha deixat espai a altres autonomies, copant de nou al complet aquest podi.

Júlia Benach (Centre Muntanyenc Sant Llorenç)  s’endú la medalla d’or, Emily Pescetto (Centre Muntanyenc Sant Llorenç) la plata i l’Aina Vila (Club Esportiu Climbing Team Segle XXI) el bronze.

A la sub 14 Manel Navarro (Unió Excursionista de Catalunya de Tortosa) tanca el TOP5 i l’Abril Farrús (Centre Exta. Lleida) es queda aquest cop a les portes del podi amb una quarta posició.

Rut Monsech subcampiona a la copa estatal. Maria Benach i Lluc Macià sumen dos bronzes a la general.

Rut Monsech es fa amb el títol de subcampiona de la Copa. Medalla de plata a la seva regularitat en la disciplina de corda. Maria Benach (Centre Muntanyenc Sant Llorenç) també ha estat una de les millors del circuit estatal de tres proves. Es penja la medalla de bronze. Benach va ser medalla d’or a la primera prova de la temporada i Monsech a l’última. La victòria ha estat per Uxia Bohorque amb dues medalles de plata aquesta temporada. A la masculina Lluc Macià es fa amb la medalla de bronze a la general.

Les fèmines de la sub 16 i la sub 14 sumen fins a 4 medalles per Catalunya.

La Copa a la sub16, és resolt amb la victòria de Júlia Benach, dues medalles de plata i una de bronze, per una escaladora que ha estat present al podi de les tres proves. Aina Vila es penja la plata de la general i Emily Pescetto el bronze. A la sub 14 Abril Farrús també atresora la medalla de bronze.

Catalunya es situa amb aquest resultats al capdamunt de la classificació per seleccions, tant a la general com a la femenina. La següent data al calendari en la que podrem gaudir de la millor competició serà el proper cap de setmana a la Sala Golem de Blanes, amb la celebració del Campionat de Catalunya de dificultat.