FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Climbat Centers / Javi Pec
Foto: Climbat Centers / Javi Pec

Notícies - 10/10/2022

Rut Monsech aixeca la Copa de Dificultat a Getafe

Escalada esportiva

Aquest cap de setmana s’ha disputat l’última prova de la Copa estatal de Dificultat i a la qual han participat els escaladors catalans que s’han fet amb molt bones puntuacions. Entre ells, Rut Monsech (Club Excursionista Alpicat), la qual ha guanyat la prova i s’ha emportat la Copa, i Lluc Macià (Club Excursionista Esparreguera) que s’ha fet amb la tercera posició de la prova i la segona de l’acumulada.

Rut Monsech primera i Lluc Macià tercer a Getafe

Tal com explica el portal d’escalada Wogü, els finalistes de les categories absolutes femenina i masculina no ho han tingut fàcil i cap dels escaladors ha pogut encadenar la via de la final.

En la categoria Absoluta femenina Rut Monsech ha tornat a ser la millor i ha fet una puntuació de 37+ que li ha donat la medalla d’or de la prova. L’extremenya Antía Freitas (32 punts) s’ha fet amb la segona posició i la catalana Aida Torres (30 punts) s’ha emportat la tercera posició.

En la categoria masculina la disputa per l’or ha estat més ajustada i l’extremeny Javi Cano se l’ha acabat emportant per només un moviment (31+ punts). El madrileny Guillermo Peinado s’ha penjat la medalla de plata (30+ punts) i el català Lluc Macià s’ha fet amb la de bronze amb una puntuació de 23+.

Classificacions de la Copa de Dificultat

La victòria de Rut Monsech i Javi Cano a la prova de Getafe els ha servit per proclamar-se campions de la Copa estatal de Dificultat. Monsech ja havia guanyat el mes de juny la primera prova de la Copa celebrada a Torrejón de Ardoz i va quedar cinquena a la segona, a Vilanova i la Geltrú. Cano, per la seva banda, va quedar tercer a la primera cita i segon a la de Vilanova i la Geltrú.

En el podi de l’acumulada els han acompanyat en segona posició Antía Freitas i Lluc Macià i, en tercera, Lucía Sempere i Guillermo Peinado.