FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Carla López
Foto: Carla López

Notícies - 15/09/2019

Rut Casas i Héctor Bazán són els nous campions de Catalunya d’escalada de velocitat

Barcelonès Escalada esportiva

El campionat de Catalunya d’escalada de Velocitat s’ha disputat aquest diumenge 15 de setembre al rocòdrom Climbat La Foixarda de Barcelona. Aquesta prova, juntament amb el campionat de Catalunya d’escalada en Bloc i el campionat de Catalunya d’escalada de Dificultat, són les proves que completen el calendari de campionats d’escalada de Catalunya d’enguany de la FEEC.

El podi femení ha estat molt disputat i no ha estat fins a la classificatòria final on s’han decidit les tres primeres posicions. Rut Casas (Grup Excursionista Manlleu), membre del CTEEC i de la Selecció Catalana d’Escalada Esportiva, és la campiona d’escalada esportiva en Bloc i avui s’ha convertit en la guanyadora del campionat de Catalunya d’escalada de Velocitat. En el primer temps de les proves classificatòries ha marcat 11 segons, però després ha aconseguit recuperar 4 segons en el temps final. Rut Monsech (Club Excursionista Alpicat), també membre del CTEEC i de la Selecció Catalana, ha estat la segona classificada i Alba Pelfort (Club Excursionista UEC Anoia), una altra membre del CTEEC, ha quedat tercera.

Podi femení

El podi masculí ha seguit la mateixa dinàmica i no ha estat fins a la prova final on s’ha decidit el guanyador. Héctor Bazán (Grup Excursionista de Manlleu), membre del CTEEC i de la Selecció Catalana d’Escalada Esportiva, ha estat el campió masculí del campionat de Catalunya amb un temps de 00:05:30. Simón Padín (Club Muntanyenc Sant Cugat), també membre del CTEEC i de la Selecció Catalana, ha quedat en segona posició. Un altre membre del CTEEC, Pere Borrell (Unió Excursionista de Sabadell), ha arribat a la prova final amb una quarta posició pel que fa al temps marcat en les proves classificatòries, però ha esgarrapat algunes mil·lèsimes de segon que l’han ajudat a tancar el podi masculí.

Podi masculí

Un total de 34 participants han demostrat el seu nivell a la prova de velocitat. El CTEEC (Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya) no hi podia faltar i 16 membres del centre han participat en aquesta competició acompanyats pel director tècnic del centre, Ivan Terricabras: Roc Vergés (Associació Excursionista Montmell), Lluc Rotllan (Grup Excursionista Forces, Forts i Ferms), Merlí Coromina (Centre Excursionista d’Olot), Marc Ramírez (Club Excursionista UEC Anoia), Òscar Monton (Club Excursionista Madteam), Rut Monsech (Club Excursionista Alpicat), Aida Torres (Centre Excursionista Torelló), Rut Casas (Grup Excursionista de Manlleu), Gal·la Pérez (Agrupació Excursionista Granollers), Alba Pelfort (Club Excursionista Uecanoia), Guillem Monsech (Club Excursionista Alpicat), Rai Suñé (Unió Excursionista Urgellenca) i Pau Galofré (Associació Esportiva Deu Dits).

L’objectiu de l’Escola de Muntanya del Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC), entitat organitzadora del campionat, és apropar la disciplina de velocitat als escaladors que competeixen arreu de Catalunya. Com cada any, els organitzadors vetllen pels petits detalls durant la jornada i han realitzat un sorteig d’un pack de material d’escalada per a tots els participants. En el campionat també hi han disputat escaladors i escaladores de les categories sub 12, sub 14, sub 16, sub 18, veteranes i veterans.

Els campionats de Catalunya finalitzaran el 28 de setembre amb el campionat de Catalunya de Dificultat, organitzat per UEC de Tortosa. Aquell dia el pavelló municipal de Ferreries, a Tortosa, rebrà els millors escaladors d’arreu de Catalunya. Els cinc primers classificats en categoria absoluta, masculins i femenins, rebran els premis en metàl·lic després de fer el còmput dels tres campionats de Catalunya disputats.

L’escalada de velocitat s’ha inclòs com a modalitat obligatòria juntament amb la de dificultat i el bloc als propers Jocs Olímpics de Tòquio 2020, resultant una classificació combinada a partir de la qual es decidiran els medallistes.