FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 26/03/2018

Rut Casas guanya la segona prova de la copa d’Espanya d’escalada en bloc

Escalada

La sala d’escalada La Ola, a Salamanca, ha acollit la segona prova de la copa d’Espanya d’escalada en bloc, el 25 de març. Marco Jubes i Ramon Julián “Ramonet” han estat els equipadors d’una prova on els blocs tècnics i de mètode han estat els protagonistes.

Rut Casas consolida el seu lideratge a la copa estatal

L’escaladora Rut Casas (CE Manlleu), que acaba de complir 16 anys, ha estat la millor en una final on han competit quatre escaladores federades a Catalunya. A més de Casas, han lluitat pel podi femení Prudence Morgan-Wood (CEUE Telec-Ceuetl), Rut Monsech (CE Alpicat) i Francis Guillen (CE Sant Quirze).

Rut Casas ha estat l’única participant capaç d’aconseguir dos tops en la final, quedant-se molt a prop de l’última presa també en el darrer bloc. Aquest resultat ha estat suficient per aconseguir la victòria a Salamanca i consolidar el seu liderat a la copa, després de ser també la guanyadora a la primera prova, a Bilbao. La canària Maja Jonjic ha pujat al segon calaix del podi i Rut Monsech ha estat tercera.

En categoria masculina el millor ha estat Andoni Esparta, també amb 16 anys. El basc ha aconseguit només un top a la final, igual que el segon classificat, Sergio Verdasco, i el tercer, Mikel Linacisoro. El nombre d’intents i de bonus ha estat determinant per definir el podi masculí.

La Sala Cereza Wall, a Plasencia, acollirà la tercera i última prova de la copa, el 28 d’abril. Aquesta data serà decisiva per Rut Casas, ja que es podria proclamar campiona de la copa d’Espanya d’escalada en bloc per primera vegada.