FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 15/03/2018

Rut Casas guanya amb autoritat la primera prova de la copa d’Espanya d’escalada en bloc

Escalada

La primera prova de la copa estatal d’escalada en bloc s’ha disputat a la sala Piu Gaz, a Bilbao, el 10 de març.  Més d’un centenar d’escaladors vinguts d’arreu de la península s’han donat cita en la que ha estat la primera de les tres proves que conformen el calendari de la copa enguany.

Els equipadors de la competició han estat José Luis Palao i Alejandro Giménez, oferint una gran varietat de moviments en tots els problemes, des de passos de regletes minúscules fins a autèntics trencaclosques d’equilibri i coordinació.

Rut Casas, primera victòria en la categoria absoluta

L’escaladora catalana Rut Casas (CE Manlleu) ha estat la millor entre les dones i ha aconseguit a Bilbao la seva primera victòria competint en la categoria absoluta. Casas ha fet top en els quatre problemes de la final, invertint només sis intents en total. Amb aquest podi Rut Casas es postula com una de les principals rivals a batre aquesta temporada i és una ferma candidata per guanyar la copa.

La basca Itziar Zabala ha pujat al segon esglaó del podi mentre que la valenciana Mari Alarcón ha estat tercera.

Cal destacar que la final femenina ha tingut un clar color català, amb quatre escaladores catalanes, de vuit en total, classificades per lluitar pel podi.

En categoria masculina, el millor entre els federats per la FEEC ha estat Jerome González, que ha acabat en cinquena posició. La victòria ha estat per Mikel Linacisoro. Segon ha sigut Sergio Verdasco i tercer Javier Cano.

Foto / Ekaitz  Anda