FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 16/12/2023

Reus tanca la temporada de Curses per Muntanya i Raids d’Esports de Muntanya

Baix Camp Curses per Muntanya Raids d'esports de muntanya Curses per Muntanya Raids d'Esports de Muntanya

El Palau Bofarull de Reus (Baix Camp) ha estat la seu de l’entrega de premis de la temporada de Curses per Muntanya i Raids d’Esports de Muntanya

La diada ha servit per a distingir als guanyadors i primers classificats de la 21a Copa Catalana de Curses per Muntanya, l’11a Copa Catalana d’Ultraresistència, la 13a Copa Catalana de Curses Verticals i la 19a Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya.

Més d’un centenar d’esportistes de muntanya han estat premiats en aquest acte que s’ha fet amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Reus i l’organització de l’AEC Reus.

L’acte ha comptat amb la presència de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llaurador, l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, el vicepresident de la FEEC, Josep Casanovas, el coordinador de Raids d’Esports de Muntanya de la FEEC, Antoni Ricart i el president de l’AEC Reus, Guifré Porqueres.

Els primers en recollir els seus premis han estat els tres primers classificats de la 19a Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya, que aquest any ha arribat a la seva majoria d’edat. L’equip Catraid s’ha emportat aquesta copa per segona temporada consecutiva, seguit del Montanyà Raid Team i del MaresmeXtrem

Després de lliurar els premis als tres equips guanyadors s’ha presentat el nou calendari de Raids d’Esports de Muntanya per aquesta temporada 2024. Una temporada on es disputarà una icònica XX Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya.

Un calendari que començarà el 13 d’abril al Raid de la Noguera, que serà també campionat de Catalunya, passarà pel Berguedà (Vallcebre i Vilada) el 15 i 16 de juny, viatjarà cap el Solsonès amb el Raid de Lord el 14 de setembre i es tancarà al Raid de l’Esquella al Ripollès el 28 de setembre.

 

Copes d’última hora  

El lliurement dels premis de les Copes de Curses per Muntanya va servir per a premiar una temporada llarga que es va iniciar encara amb els freds de l’hivern a les Terres de l’Ebre i que s’ha tancat aquest passat octubre, en plena tardor, al Baix Montseny.

Les copes de Curses per Muntanya s’han decidit a última hora amb unes classificacions més que ajustades i on fins a l’última cursa no s’ha pogut saber qui era el campió i campiona.

El calendari de curses ha tingut diferents noms propis aquesta temporada. Noms de noves fornades i de vells roquers que segueixen batallant totes les curses.

La lluita entre Maria Benito (UE Sabadell) i Eva Cris Llobat (BTT Montbike) ha estat un dels principals atractius de la 22a Copa Catalana de Curses per Muntanya. La regularitat de Llobat va fer que la tarragonina mantingués el frec a frec intens amb Benito fins l’última cursa a Sant Antoni de Vilamajor.

En categoria masculina, Sergi Beltran (EKKE Lleida) va encaminar la victòria a base de constància i la victòria estiuenca a Aristot.

No menys atractiva ha estat la 13a Copa Catalana de Curses Verticals, on Mireia Hernàndez (C. de fons de Viladecavalls) i Núria Hospital (CC dels Ibers) han estat lluitant, de forma més que amistosa, cursa a cursa. Hernàndez reconeixia que s’han ajudat en totes les proves i que en cap cas han mantingut una rivalitat durant la competició.

Més senzill ho ha tingut David Soler (CMR d’Olesa), que ha aprofitat la lesió de Jordi Bolet (UE Vic) per a sentenciar la copa de verticals en categoria masculina. Soler ha vigilat de reüll a un Luisma Mas (BTT Montbike) més que combatiu en totes les proves.

Els guanyadors de la 21a Copa Catalana de Curses per Muntanya, a més a més dels premis en metàl·lic, han estat premiats amb el guardor especial ASM. L’empresa osonenca, ASM, patrocinadora de la competició, ha regalat a Sergi Beltran i Maria Benito, una setmana de lloguer gratuït d’autocaravana.

Aquest però no ha estat l’únic premi especial que s’han emportat els campions. Gràcies a un acord de col·laboració amb l’empresa suïssa, Alpina Watches, els quatre campions de les copes de Curses per Muntanya, s’han emportat també un rellotge Alpina Watches amb un valor aproximat de 1.000€.

Els seus noms han pujat al més amunt del pòdium d’aquesta temporada i s’han emportat els premis més grans de la campanya però la diada ha servit també per a premiar als cinc primers de cada modalitat i a totes les categories on s’ha premiat als tres primers de cada modalitat.

En curses d’ultraresistència l’alegria d’Ester Franch (ASS. Bescanó Corre) i la persistència de Sau Domènech (CEM Parets) han tingut premi per a sumar la 12a Copa Catalana d’Ultraresistència.

Cal destacar també els premis a les tres copes de les categories màsters, veterans, juvenils, juniors i cadets en què s’han disputat les diferents competicions.

Els premis de curses per muntanya van comptar també amb la presència d’Agnès Riera, primera integrant de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya que aquest 2023 ha celebrat els 25 anys des de la seva creació.

L’acte s’ha tancat amb la presentació del nou calendari de Curses per Muntanya que en els pròxims dies es farà oficial al web de la FEEC.

Entre les proves destacades es va anunciar el campionat de Catalunya per Entitats que es farà a la cursa dels 4 termes organitzada des del CE l’Areny de Mont-roig del Camp (Baix Camp).

Consulta classificació 21a Copa Catalana de Curses per Muntanya

Consulta classificació 13a Copa Catalana de Curses Verticals

Consulta classificació 11a Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència