FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 14/01/2015

Recomanacions per als esquiadors de muntanya que utilitzen les estacions d’esquí

Esquí de muntanya

Cada vegada són més els esquiadors de muntanya que gaudeixen de les pistes de les estacions d’esquí, i per aquest motiu la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i el grup de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) informen d’un seguit de normes, recomanacions i informacions a tots els seus usuaris.

Pel que fa a la pràctica en horari d’obertura al públic de les pistes d’esquí cal utilitzar un costat de la pista i pujar en fila d’un. És important evitar les pistes més estretes en dies i hores de màxima afluència, així com no aturar-se ni travessar les pistes en llocs de poca visibilitat. Durant el descens, cal seguir les normes de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) i ser prudents ja que es poden realitzar desencadenaments preventius d’allaus durant les 24 hores del dia.

També cal mantenir una distància determinada de les zones de sortida i arribada de remuntadors i no s’aconsella portar animals de companyia, lligats o sense lligar, en aquest tipus de pràctica esportiva.

Pel que fa a la pràctica fora de l’horari d’obertura al públic de les pistes d’esquí, cal baixar sempre pel lateral de la pista i a velocitat reduïda per no malmetre el treball dels maquinistes. També s’ha d’evitar transitar per pistes on hi ha màquines trepitjaneu, portar sempre un frontal encès i accessoris reflectants i estacionar els vehicles als espais adequats.

Es recomana als esquiadors que s’informin de les condicions meteorològiques i del perill d’allaus de la zona on volen practicar l’esport. A més a més la FEEC manté permanentment actualitzada una pàgina web amb informació i consells per anar a la muntanya amb seguretat.