Seguretat i prevenció

Consells per anar a la muntanya amb seguretat

A la muntanya és recomanable anar-hi en grup.

Qualsevol petit incident que ens impedeixi caminar normal, pot ser mortal.

Digues sempre a algú l’itinerari previst, per tal que els grups de socors sàpiguen on t’han de buscar aproximadament.

El muntanyisme exigeix preparació. Entrena’t.

Abans de sortir consulta les guies i mapes, i informa’t de les condicions i previsions meteorològiques, de l’estat de la neu i del risc d’allau.

Posa’t en contacte amb la Federació i les entitats excursionistes: et facilitaran informació al telèfon 934 120 777, feec@feec.catwww.feec.cat).

Utilitza material i equip adequats a l’activitat que vulguis fer. Sobretot utilitzar el calçat adequat i la motxilla per dur les coses imprescindibles: brúixola, GPS, telèfon mòbil, aigua, menjar, etc. En èpoques de neu, no oblidis mai l’ARVA, la pala ni la sonda.

En cas d’accident avisa al 112 i actua amb serenitat.

Sigues solidari amb els altres i amb la natura. Que el teu pas no deixi cap rastre.

Recomanacions per als practicants d’esquí de muntanya

Campanyes de Protecció Civil

Al web del Departament d’Interior hi trobareu tota la informació referent a les campanyes i consells d’autoprotecció davant d’emergències que poden afectar a la població en general. És d’especial interès pel que fa a les activitats de muntanya consultar els següents apartats:

Serveis d’emergències

112 emergènciesEl número de telèfon 112 centralitza totes les trucades d’emergències a Catalunya. Aquest és un servei d’emergències d’àmbit europeu que dóna resposta immediata les 24 hores del dia.