FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Ramon Julian i Zuriñe Arrue es proclamen campions d’Espanya d’Escalada de Dificultat a Astúries | FEEC

Notícies - 01/07/2014

Ramon Julian i Zuriñe Arrue es proclamen campions d’Espanya d’Escalada de Dificultat a Astúries

Escalada esportiva Escalada

L’escalador català Ramon Julian, “Ramonet”, ha fet amb una excel·lent actuació que l’ha posicionat en primer lloc del Campionat d’Espanya d’Escalada de Dificultat disputat a la Vila de Jovellanos (Astúries), el passat dissabte 28 de juny.

Després de la 15a posició dins el rànquing mundial a la primera prova de la Copa del Món d’Escalada Esportiva celebrada a la Xina, el manlleuenc Ramon Julian “Ramonet”, de la Selecció Catalana d’Escalada Esportiva de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, ha aconseguit el títol frec a frec amb els altres dos escaladors catalans Marcos Jubes i Víctor Esteller. En categoria femenina, la basca Zuriñe Arrue s’ha coronat campiona, per davant de les favorites Eilenn Jubes i Irati Anda.

Molt bon paper de la resta d’escaladors catalans

Per la seva banda, l’escalador també català Edu Marín va aconseguir una sisena posició, després de caure massa aviat pel cansament, però fent una bona actuació després de dos anys sense competir per una lesió, i Àlex Hernández va fer el novè lloc. En la categoria femenina, les catalanes Marta Palou i Helena Alemán, van realitzar un molt bon paper aconseguint la quarta i la cinquena posició, respectivament.

La prova reina d’escalada de dificultat organitzada per Top30 i la FEDME, amb el suport d’Adidas i l’Ajuntament de Gijón, es va haver de retrassar dues hores per culpa de les inclemències meteorològiques, tot i que finalment va aplegar més de mil persones, les quals omplien la plaça Major de la ciutat asturiana.