FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 15/05/2016

Ramón Julián i Helena Alemán, subcampions de la Copa d’Espanya d’Escalada de Dificultat

Escalada esportiva Escalada

El rocòdrom Climbat La Foixarda (Barcelona) ha sigut l’escenari de la tercera i última prova de la Copa d’Espanya d’Escalada de Dificultat, en categoria absoluta, el dia 14. La classificació general de la copa ha estat completament oberta fins a la disputa de la prova de catalana, on s’han decidit els campions del 2016.

La Selecció Catalana d’Escalada Esportiva de la FEEC ha participat amb Helena Alemán (CM Sant Llorenç); Francis Guillén (CE Sant Quirze); Marc Giol (CE Manlleu); Simon Padin (CM Sant Cugat); Carlos Catari (GE Manlleu); Àlex Hernández (CE Berguedà) i Ramón Julián ‘Ramonet’ (GE Manlleu). Al marge de l’equip de la selecció també ha participat Natàlia Lanau (UEC Tortosa).

La fase classificatòria ha constat de dues vies, tant per la categoria masculina, amb 21 participants, com per la femenina, amb 10 participants. L’escalador de la selecció catalana Àlex Hernández ha definit la primera de les vies per els homes com “fàcil a la secció inicial, de dificultat progressiva fins a la reunió”. Respecte a la segona via de la categoria masculina, Hernández ha comentat que “ha sigut més intensa i més ‘a bloc’ arribant a la part superior. En conjunt, dues vies de qualitat i tècniques”. La categoria femenina ha afrontat dues vies exigents, i només tres escaladores han aconseguit arribar al top a la primera -entre elles Helena Alemán i Francis Guillén-, mentre que cap ho ha fet a la segona.

Els vuit millors de cada categoria s’han classificat per a la final. Entre els catalans, en homes han passat ‘Ramonet’, Carlos Catari i Àlex Hernández, i en dones, Helena Alemán i Francis Guillén. Cap dels finalistes ha aconseguit arribar fins a la cadena de les vies equipades per Edu Marín i Gerard Rull. En categoria masculina el temps ha decidit el guanyador de la prova, que ha sigut Javier Cano, de la Federació Extremenya. ‘Ramonet’ ha sigut segon, i el basc Iñaki Arantzamendi, tercer. En categoria femenina, la jove Muriel Ruiz, de la Federació Basca, ha guanyat per només un moviment a Zuriñe Arrue, segona, i Helena Alemán, tercera, que han desempatat per temps també. Carlos Catari i Francis Guillén han sigut quarts, i Àlex Hernández cinquè.

Ramón Julián i Helena Alemán subcampions de la Copa d’Espanya d’Escalada de Dificultat. Francis Guillén, tercera.

El resultat de la via final, a més de determinar els guanyadors de la prova de Barcelona, ha proclamat els nous campions de la Copa d’Espanya d’Escalada de Dificultat. I l’emoció s’ha mantingut fins als dos últims intents, quan Zuriñe Arrue, de la Federació Basca, i Javier Cano, de la Federació Extremenya, han sortit a per la via de la final. ‘Ramonet’ i Helena Alemán havien arribat fins molt amunt i els seus dos rivals directes havien d’igualar com a mínim el resultat per guanyar la copa. Els dos escaladors han escalat de forma sòlida i segura, caient just al mateix punt que els catalans, però marcant millors temps. Aquesta mínima diferència ha donat la victòria a la general de la copa a Javier Cano i Zuriñe Arrue.

‘Ramonet’ s’ha proclamat subcampió de la Copa d’Espanya d’Escalada de Dificultat aconseguint la segona plaça a Barcelona. El de Manlleu havia guanyat la prova de Saragossa i a la primera competició de la copa, a Múrcia, havia sigut segon.  Àlex Hernández ha acabat quart a la general. Un gran resultat pel bergadenc, que competeix també en categoria juvenil. Marc Giol ha tancat el Top 10 de la classificació final.

Helena Alemán s’ha fet amb el subcampionat de la Copa d’Espanya d’Escalada de Dificultat després de firmar tres grans resultats a la copa. Tercera a Múrcia, primera a Saragossa, i segona a Barcelona. Al podi final l’ha acompanyat Francis Guillen, que també ha realitzat una gran campanya a les tres proves i ha acabat tercera de la general.

Fotografies / Ivan Torres

[table id=202 /]