FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 08/08/2016

Ragna Debats es proclama campiona de la Copa d’Espanya de Curses per Muntanya

Curses per Muntanya

La desena edició de la Cursa per Muntanya de Vistabella ha acollit la penúltima prova de la Copa d’Espanya de Curses per Muntanya, a Vistabella del Maestrat (País Valencià), el diumenge 7. Aquesta clàssica del calendari de curses per muntanya s’ha disputat a l’entorn del Parc Natural de Penyagolosa.

Els corredors de la categoria absoluta han competit en un circuit de 27 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell positiu, mentre que els de la categoria júnior i cadet ho han fet en un d’11 quilòmetres i 750 metres de desnivell.

Ragna Debats guanya la Copa d’Espanya de Curses per Muntanya 2016

Ragna Debats (CEM La Cameta Coixa) ha sigut la més ràpida de la categoria femenina i ha guanyat la cursa amb un temps de 2 hores i 45 minuts. “Porto quatre setmanes seguides competint però m’he sentit molt bé. Ha sigut una cursa molt corredora i això m’ha beneficiat. Malgrat que he dominat des del principi he hagut de donar-ho tot per guanyar” comenta Debats. La segona classificada ha sigut Laia Cañes, i tercera Eva Bernat.

Amb la victòria a Vistabella Ragna Debats ja en suma tres a la copa, després de les primeres places a la Montes de Viveiro i a la Skyrace Vallibierna. A falta de només una prova, la Marató del Montseny, el 23 d’octubre, la corredora de La Cameta Coixa s’ha proclamat campiona d’Espanya de Curses per Muntanya 2016. Amb la copa espanyola a la butxaca ara Debats es podrà centrar a la copa del món, on ocupa la segona posició de la classificació general, seguida de molt a prop per Laura Orgué (UE Urgellenca).

En categoria masculina la cursa ha mantingut l’emoció fins a l’últim quilòmetre. Cristóbal Adell ha sigut primer, Abdelfatah Dalal segon, i Albert Ferrer tercer.

Maria Beringues (AE Mountain Runners del Berguedà), membre de l’equip del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya, ha guanyat la cursa curta en categoria júnior femenina, amb un temps d’1 hora i 15 minuts, i lidera en la seva categoria la classificació de la Copa d’Espanya de Curses per Muntanya.

Fotografia / Ivan Torres