FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 22/07/2017

Jan Margarit i Laura Orgué, doblet a la Dolomites Skyrace

Curses per Muntanya

El circuit mundial Skyrunner World Series (ISF) ha arribat als Dolomites els dies 21 i 22 de juliol. La Dolomites Skyrace  ha estat la sisena parada del circuit i ha celebrat el seu vintè aniversari. Durant el cap de setmana s’han disputat les modalitats vertical i skyrace. Totes dues proves han comptat amb participació catalana.

En la modalitat d’skyrace els corredors han superat 23,5 quilòmetres amb un desnivell positiu superior als 1.900 metres. El punt més alt de pas ha sigut el del Piz Boè (3.152 m) després d’haver sortit des de la localitat de Canazei (1.450 m). A la mateixa localitat del Trentino s’ha instal·lat l’arribada de la cursa. La cursa també ha passat per llocs emblemàtics com el Col dei Rossi (2.389 m) o el Passo Pordoi (2.239 m).

Doblet català a la Dolomites Skyrace

El vintè aniversari de la mítica prova italiana es recordarà com el del doblet català. Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà) i Laura Orgué (UE Urgellenca) s’han proclamat guanyadors absoluts. Margarit s’ha fet amb una victòria de gran prestigi. El jove de Matadepera fa temps que va deixar enrere el qualificatiu de promesa i amb el triomf als Dolomites, el primer en una copa del món, entra a formar part de l’elit mundial de les curses per muntanya. Margarit ha parat el cronòmetre en 2 hores 6 minuts. Només 22 segons després ha entrat a meta Davide Magnani. Tercer ha estat Marco DiGasperi, amb 2 hores 7 minuts. El català també ha participat en la cursa vertical, el dia anterior, aconseguint la quinzena plaça.

Laura Orgué ha estat la millor entre les dones i ha guanyat la Dolomites Skyrace per segona vegada consecutiva. Orgué, la ‘regina dei Dolimiti’, acumula ja tres victòries a la cursa italiana. En aquesta edició, Orgué ha signat un temps de 2 hores 36 minuts després de liderar tota la cursa, de principi a fi. Segona ha estat Hillary Gerardi, amb 2 hores 37 minuts i tercera Hilde Aders, amb 2 hores 39 minuts. Orgué també ha competit a la vertical, on s’ha quedat a una sola plaça del podi, entrant quarta.

Resultats de la selecció catalana 

La selecció catalana de curses per muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha competit als Dolomites amb un equip format per: Pere Rullan (La Molina CE), Joan Freixa (AE Mountain Runners del Berguedà) i Marc Traserra (CE Voltreganès Ars) a la cursa vertical, i Anna Comet (UE Vic), Josep Roset (CE Navàs), Eugeni Gil (LA Molina CE), Eduard Baquer (AE Matxacuca), Eduard Hernández (La Molina CE) i Oriol Cardona (SC Camprodon) a la prova d’skyrunning.


Oriol Cardona progressant en un dels trams més durs de la cursa   Foto / Nil Cardona

En la cursa vertical Pere Rullan ha aconseguit entrar al Top 10, tancant la classificació dels deu millors. Rullan ha realitzat un temps de 35 minuts 30 segons. Joan Freixa s’ha col·locat entres els 20 millors i ha estat 19è, amb 37 minuts 45 segons. Marc Traserra ha quedat més enrere, 31è, amb 39 minuts 50 segons.

En la prova reina de 23,5 quilòmetres el millor dels corredors de la selecció ha estat Oriol Cardona, 15è. Eduard Hernández també ha protagonitzat una bona cursa acabant 17è. Josep Roset ha acabat 24è, mentre que Eduard Baquer i Eugeni Gil s’han retirat.

Foto de portada / Albert Jorquera