FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 19/07/2016

Quatre equips catalans competeixen al Raidaran, Campionat d’Europa de Raids de Muntanya

Raids d'esports de muntanya

El Raidaran Lleida Pirineus, organitzat pel CEM Pardinyes i amb la col·laboració de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, acull el Campionat d’Europa de Raids de Muntanya, entre els dies 20 i 24 de juliol. El raid sortirà de Vielha i es disputarà durant quatre dies sense interrupció. Es preveu que els equips arribin a la ciutat de Lleida durant la jornada del dissabte.

Els equips que aconsegueixin arribar a meta hauran cobert 475 quilòmetres d’esforç continuat amb desnivells constants, un pas per sobre de 3.000 metres, coronant la Pica d’Estats, i el desafiament de competir en sis disciplines diferents: orientació, btt, trekking, caiac, un parc d’aventura, barranquisme i via ferrada.

Quatre equips catalans aspiren al títol continental

Trenta equips de més d’una desena de nacionalitats diferents lluitaran pel títol continental. Tots els participants formen part d’una sola categoria, la d’elit, i estan formats per quatre membres, dels quals almenys un sempre és una component femenina. Quatre dels equips són de nacionalitat catalana: Aventura X-Perience, Equip de Rescat d’Alta Muntanya, Priorat-Montsant-Siurana, i Snack Gods Raid Team.

Entre els components catalans està Albert Vilana que aspira al seu tercer títol del Raidaran. El 2014 el va guanyar amb l’equip Diedre i el 2015, amb el Vall Fosca. En aquesta ocasió participarà amb l’Snack Gods Raid Team, on compartirà equip amb Jordi Capell, Alberto Taboada i Marta Riba, membre de l’equip de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya de la FEEC.

També caldrà seguir d’a prop a l’equip Priorat-Montsant-Siurana, actual campió de Catalunya de Raids de Muntanya. Entre les seves files trobem a Jordi Pàmies, guanyador de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la FEEC el 2015, o a Maria Antonio, subcampiona de l’F-Rally FEEC 2015, també junt a Jordi Pàmies. L’equip el completen Oriol Pellisa i Xavier Sahuquillo.

Els catalans no ho tindran fàcil per fer-se amb el títol, la competència que es trobaran serà temible. Entre els favorits destaquen l’equip Issy Absolu francès, el Thule Adventure Team suec, campió del món el 2011 i 2013, o el Fenix Multisport-OpavaNet del txec Pavel Paloncy, guanyador en dues ocasions de l’exigent The Spine Race.

Fotografia / Ivan Torres