FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 06/09/2021

Més d’un centenar d’excursionistes participen a la VIII Trobada Senderista Transfronterera

Ripollès Vallespir Excursionisme Senders

El Coll de Pal (Costabona) ha estat l’escenari d’una nova edició de la Trobada Senderista Transfronterera dels Pirineus. La trobada organitzada per la FEEC i el Comité Régional de la Randonnée Pédestre Occitanie de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP) ha tornat a tenir un caràcter festiu.

Prop d’un centenar d’excursionistes s’han trobat en el que ha estat la vuitena edició d’aquesta trobada que ha recuperat la normalitat després de la trobada més reduïda que es va celebrar en l’última edició al Port de Boet.

El president de la FEEC, Jordi Merino, el vicepresident, Josep Casanovas i el responsable del senders transfronterers, Marià Morera, han agraït la participació dels diferents excursionistes i han entregat del llibre del Centenari a la Presidenta del Comitè Departamental de l’Occitanie de la FFRP, Gerald Baude, i al president de la regió d’Occitanie de la FFRP, Marcel Martínez. A més a més l’alcaldessa de Setcases, Anna Vila, i el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer, han acompanyat als excursionistes en aquesta VIII trobada. Per part de la junta de la FEEC també han participat en aquesta trobada la secretària de la junta, Carme Delgado, així com els responsables de l’àrea d’entitats, Carles X. Pons i Francesc Frances.

La jornada ha consistit en una caminada que ha unit la collada fonda, situada entre la carretera que uneix Setcases i Espinavell (Molló) fins al Coll de Pal (2.318 m) resseguint el traçat de l’itinerari transfronterer GR®T 77 – 78. Un preciós recorregut d’alta muntanya que supera un desnivell aproximat de 410 metres en 5,54 quilòmetres. La caminada té una durada d’unes 2 hores.

La delegació occitana ha fet l’ascens des de la vessant nord d’aquest sender transfronterer que uneix el GR® 11 amb el GR® 10 de l’estat francès.

Aquests tipus de trobades van néixer amb la voluntat de posar en valor la feina que es fa des d’ambdues federacions (FEEC i FFRP) per unir els dos grans senders transpirinencs.

El Coll del Pal és un coll de muntanya dels Pirineus situat a 2.318 metres d’altitud dins el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser que uneix les comarques del Ripollès i el Vallespir, entre els termes municipal de Setcases i comunal de Prats de Molló i la Presta. És a la zona sud-oest del terme de Prats de Molló i la Presta, al nord-est del de Setcases i a ponent del Pic de Costabona, a migdia del Bac de Costabona.