FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Una de les rutes amb cadira Joelette
Una de les rutes amb cadira Joelette

Notícies - 05/12/2022

Prop d’un centenar de participants gaudeixen de la muntanya més inclusiva

Vallès Occidental Excursionisme Inclusió

La Xarxa de Parcs Naturals i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya han unit esforços per a la celebració conjunta del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.
En un acte que es va fer a la Casa Nova de l’Obac, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i van col·laborar el Centre d’Interpretació del Medi Ambient (CIMA Serveis Educatius) i va ser possible gràcies a la participació d’un gran nombre de persones voluntàries de diferents entitats com el CE Munntanyenc Sant Llorenç, la UEC Bagà o el  Centre Excursionista de Terrassa (CET), Joëlette, l’escola d’educació especial Crespinell de TerrassaRodamuntLaFACT – Fupar i CIM Project.
L’empeta que es vol donar a aconseguir que la muntanya sigui per a tothom un lloc on gaudir de la natura ha trobat amb aquests diferents agents un punt de suport important des de l’Àrea d’Inclusió de la FEEC.
Amb una participació lleugerament inferior a la prevista, tots els assistents van poder gaudir d’una jornada asolellada i tranquil·la plena d’activitats: excursions amb Joëlettes i barres direccionals, ruta teatralitzada, tallers diversos pensats per potenciar els cinc sentits, tallers de jardineria i apicultura, conta contes, mostra de materials, geocaching… Activitats que van comptar amb recursos de suport a l’accessibilitat, com intèrprets de llengua de signes catalana (LSC), braille i audiodescripció per a persones cegues, cadires Jölette per a persones amb mobilitat reduïda i barres direccionals per a persones cegues i un equip d’atenció i suport que va atendre personalment les necessitats que es van anar presentant al llarg de la jornada.

El resultat va ser un matí feliç, on molts participants van poder conèixer de primera mà el ventall de recursos que la Xarxa de Parcs Naturals posa al servei de la diversitat funcional. Un dia on es van teixir complicitats i aliances, i on tothom que hi va participar, ja sigui com a assistent o voluntari, va poder gaudir i veure gaudir als altres.

 

El president de la FEEC, Jordi Merino, acompanyat del Cap de la Secció de Divulgació i Comunicació de la Diputació de Barcelona, Josep Melero i del responsable de l’Àrea d’Inclusió de la FEEC, Albert Pendon van donar la benvinguda a tothom que va participar de l’acte.
Cal destacar la presència en l’acte de Fabienne Petit, directora comercial d’Europa de Joëlette, que es va animar a fer les diferents rutes programades.