FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 21/03/2023

Primavera de caminades

Caminades de resistència Excursionisme

La primavera ha començat oficialment aquest dilluns però aquest cap de setmana a les Borges Blanques (les Garrigues) amb la 5a Marxa Borges- Riu Set i la 2a Marxa de Resistència de les Comes, els participants han gaudit d’una jornada primaveral.

Les dues caminades presentaven dos recorreguts un de 56 ‘6KM amb 1.661md+ i un altre de 45’5KM amb 1.250md+.

Les caminades, es plantejaven en tot moment com a caminades circulars per a  que els participants gaudisin d’un entorn ple de contrastos a les Garrigues. Tot i ser un paisatge de secà, la sequera que viu el país també s’ha deixat veure durant el recorregut com els diferents colors que presentaven els arbres ja florits.

En total les caminada ha passat per cinc termes municipals (les Borges Blanques, Juneda, Castelldans, Cervià de les Garrigues i l’Albi) abans de tornar al mateix punt de sortida.

Aquestes joves caminades organitzades des del Centre Excursionista Borges Garrigues, esperen consolidar-se en el calendari de Caminades de Resistència de la FEEC en època primaveral per poder ensenyar els seus millors paisatges.

La pròxima aturada del Circuit Català de Caminades de Resistència serà a la 20a Travessa Molins – Montserrat i a la 18a Ruta dels Tres Monestirs , les dues es disputaran el 26 de març.