FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Albert Torrent
Foto: Albert Torrent

Notícies - 08/02/2023

Presentat el mundial d’Esquí de Muntanya de Catalunya que es podrà veure per TV3

Alta Ribagorça Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

A partir del pròxim 27 de febrer i fins al 5 de març l’estació de Boí-Taüll serà la seu del Campionat del Món d’Esquí de Muntanya d’aquest 2023.

El Mundial arriba a Boí després de la bona organització dels campionats d’Europa del passat 2022.

El tret de sortida es farà novament davant l’església romànica de Sant Climent de Taüll el dia 27 de febrer a les 19h i les proves es disputaran íntegrament a l’estació d’esquí de Boí-Taüll.

En total s’esperen més de 400 esportistes de més d’una vintena de delegacions estatals que participaran en aquest mundial.

El mundial televisat

Televisió de Catalunya emetrà per primera vegada en directe una prova d’Esquí de Muntanya. Les modalitats d’esprint, individual i relleus mixtes es podran veure en directe per Tv3 per primera vegada en directe. L’aposta pels esports de muntanya de la televisió pública catalana segueix creixent després d’iniciar el seu contacte amb aquests amb les retransmissions de les Curses per Muntanya.

L’equip tornarà a estar encapçalar per Xavier Casillanis i comptarà amb la locució dels periodistes, Josep Maria Puig i Ruth Gumbau.

El mateix Josep Maria Puig ha explicat la importància de realitzar aquest campionat a Televisió de Catalunya.

 

Oriol Cardona el nom a seguir

El català, Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) serà el nom propi a seguir en aquests mundials. El banyolí té l’oportunitat de buscar la seva primera victòria en un mundial en la disciplina d’esprint on precisament aquest dimarts es va penjar la primera victòria a la Copa del Món a Morgins.

Cardona ja es va proclamar campió d’Europa l’any 2022 en el campionat que es va celebrar a la mateixa estació de Boí-Taüll.

Marta Garcia (CE Cerdanya Skimo Team) serà la representant catalana en categoria senior al costat de la jove Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà). Garcia després d’una any en blanc per maternitat, torna a la competició amb ganes de seguir lluitant pels llocs capdavanters.

La FEDME ha donat a conèixer aquest mateix matí la llista de convocats on hi ha fins a 19 esportistes catalans.

En categoria sènior a més a més d’Oriol Cardona i Marta Garcia també hi seran; Pere Rullan (CE la Molina Sport Club), Pau Coll (Ski CLub Camprodon), Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo Team) i Nil Cardona (Ski Club Camprodon). U23: Ot Ferrer i Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà), Albert Pérez (CE Cerdanya Skimo Team) i Marc Ràdua (CEPS). U20: Ares Torra, Berta Guitart, Enric Baños i Tomeu Comellas (AE Mountain Runners del Berguedà) i Biel Pujol (CE Farners). U18: Laia Selles (CE Cerdanya Skimo Team), Aina Garreta (CEPS), Erola Rocias (AE Mountain Runners del Berguedà) i Aaron Àlvarez (CE Mindundis Team

El coordinador general d’aquest mundial, Arnau Anguera, ha explicat el potencial dels catalans i la feina feta des de les entitats i el Centre de Tecnificació per arribar fins aquí.

 

Caldrà seguir d’aprop també els joves esquiadors de muntanya del planter de la Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya que buscaran bons resultats en les categories de formació. Sobretot caldrà estar atents a Laia Sellés (Cerdanya Skimo Team) que arribarà al mundial després de dominar el Festival de la Joventut en categoria U18.