FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 13/02/2022

Oriol Cardona nom propi d’un europeu que ha parlat francès

Alta Ribagorça Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

La quarta posició d’Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) fent parella amb Ana Alonso, a la cursa de relleus, ha servit per a tancar una setmana de Campionat d’Europa d’Esquí de Muntanya a Boí Taüll.

Catalunya ha estat la seu d’aquesta competició per primer cop a la seva història i ho ha fet amb bona nota tot i els molts problemes amb la poca neu que hi havia els dies de la competició. La imaginació i la feina feta des de l’organització ha estat exemplar i s’han pogut veure uns campionats de gran nivell.

La delegació catalana ha tancat els europeus amb bona nota. El nom propi ha estat el d’Oriol Cardona que amb l’or en categoria esprint va aconseguir l’únic pòdium absolut pels catalans. El banyolí a més a més ha participat en totes les proves que ha acabat amb una catorzena posició a la vertical, onzena a l’individual i la medalla de xocolata en la cursa de relleus.

Oriol Cardona ha aconseguit pujar al segon calaix del pòdium final de la classificació general Overall. El català ha sumat la segona posició en la classificació combinada d’aquests europeus per darrera només del suís Werner Marti.

 

La representació catalana la completaven Pau Coll (Ski Club Camprodon) i Jordi Alís (Cerdanya Skimo Team). Pau Coll ha explicat que tot i arribar amb molta força als campionats, la recuperació ha costat. Coll ha tornat a mostrar la seva part més combativa i ha participat en les quatre proves de l’europeu.  Alís només va participar en la cursa individual on va acabar 29è.

 

La baixa d’Albert Pérez (Cerdanya Skimo Team) per Covid, va deixar mermada la representació catalana als europeus. A més a més cal destacar l’absència de Marta Garcia (Cerdanya Skimo Team), ja que la cerdana serà mare els pròxims mesos.

El planter de la FEEC segueix creixent

En categories U20 i U18, el planter del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya ha tornat a desmostrar que pot estar tractant de tu a tu als millors d’Europa.

En U20, la bagenca Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) va sumar l’única medalla, en aconseguir el bronze en categoria esprint. Tot i això cal destacar el bon paper d’Ares Torra (AE Mountain Runners del Berguedà) a la cursa vertical i de Marc Ràdua (CEPS) que ha estat present també en totes les curses de l’europeu . Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà) s’ha vist molt mermat com a conseqüència d’haver passat la Covid recentment. Tomeu Comellas (AE Mountain Runners del Berguedà) ha mostrat també la seva cara més combativa en un europeu que ha estat una bona recompensa per l’esportista berguedà.

El nom propi en U20, ha estat el de la Suïssa Caroline Ulrich, que s’ha emportat l’or en les quatre disciplines disputades.

En U18, la medalla de plata de Biel Pujol (CE Farners) en la prova esprint va obrir uns campionats que han servit per seguir agafant experiència als més joves. Gael Àlvarez (CE Mindundis Team) i les berguedanes Martina Gonfaus i Berta Guitart (AE Mountain Runners del Berguedà) han ensenyat les seves millors credencials en una gran competició.

França només deixa escapar un dos ors

La francesa Axelle Mollaret s’ha motrat intractable en les proves vertical i individual. La clara succesora de Laetitia Roux ha dominat amb autoritat per davant de la sueca Tove Alexanderson que s’ha hagut de conformat en ser la “poupou” d’aquests campionats amb tres medalles de plata en esprint, vertical i individual. Mollaret només es va quedar sense pujar al pòdium en la prova de relleus on la seva compatriota Emily Harrop fent parella amb Thibault Anselmet també van aconseguir l’or per França. Els francesos han guanyat totes les proves absolutes femenines.

En categoria masculina el suís Werner Marti i el català Oriol Cardona han pujat el més amunt del pòdium.

El suí Werner Marti, ha fet doblet també vertical i individual i en l’absència de Remy Bonet, ha exercit de cap de files de l’àmplia delegació suïssa desplaçada fins a Catalunya per aquest europeu.

La delegació italiana ha tancat un bon europeu amb Matteo Eydallin i Michele Boscacci pujant als pòdium de l’individual, relleus i la plata de Alex Oberbacher en la prova vertical.