FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 09/02/2022

Oriol Cardona domina l’esprint europeu

Esquí de muntanya Centres de tecnificació Esquí de Muntanya

El banyolí Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) ha tornat a demostrar que, ara per ara, és el gran dominador de l’esprint europeu.

Cardona ha regulat en les diferents sèries classificatòries i ha arribat a la final amb suficient força com per emportar-se amb relativa comoditat la medalla d’or cap a casa.

Cardona ha assegurat que ja queden oblidats els problemes físics que els van tenir pràcticament en blanc la temporada passada i mira el futur amb optimisme després .

El del Pla de l’Estany assegura que l’objectiu d’aquesta temporada era aquesta cursa sprint i poder fer-ho bé a casa. El petit de la nissaga dels Cardona, ha rebut la felicitació del seu pare i seleccionador català, Joan Cardona, just després de creuar la meta i ha remarcat la bona organització dels campionats.

Cardona ha superat a l’italià Nicolo Canclini i al basc Iñigo Martínez que han estat segon i tercer a la final.

En categoria femenina l’eslovaca Marianna Jagercikova s’ha proclamat campiona d’Europa superant a la sueca Tove Alexandersson i a la francesa Emily Harrop a la final.

El planter català brilla a Boí 

La bona feina de la formació de les entitats i del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de la FEEC, s’ha tornat a deixar veure en aquests campionats d’Europa.

En les dues categories que es disputen de l’Europeu, U20 u U18, els pòdiums han tingut representació catalana.

La sempre combativa Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) ha aconseguit pujar al tercer calaix del pòdium en categoria femenina U20. Costa estava satisfeta pel resultat però lamentava la forta càrrega de competició després de superar la Covid, que no l’han deixat competir al 100%. En categoria masculina U20, Marc Ràdua (CEPS) també ha entrat a la final, una final que no ha pogut competir des de l’inici pràticament i que ha tancat en un bon sisè lloc.

En categoria U18, un altre català, Biel Pujol (CE Farners) ha estat una de les sorpreses dels campionats i s’ha penjat la medalla de plata. Pujol ja havia dominat les semi finals amb Gael Àlvarez (CE Mindundis Team). Àlvarez ha tancat quart la final.

En categoria femenina U18, les berguedanes Berta Guitart i Martina Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà) ha disputat la final que han tancat amb un quarta i una cinquena posició.

La calor i el sol han marcat aquesta primera jornada que s’ha disputat a la part inferior de l’estació d’esquí de Boí Taüll. Per aquest dijous està prevista la cursa vertical abans de la jornada de descans de divendres. La cursa individual es disputarà dissabte i els relleus tancaran els campionats el diumenge.