FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Gerard Campderrós
Foto: Gerard Campderrós

Notícies - 19/12/2021

Presentat el calendari de Curses per Muntanya 2022

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha presentat el nou calendari de Curses per Muntanya d’aquest 2022.

Un calendari que segueix la línia encetada aquest darrer 2021 i que aposta per seguir convertint les competicions organitzades per les entitats de la FEEC, en proves de referència al país.

Dues dècades de Copa 

La Copa Catalana de Curses per Muntanya arriba a la seva edició número 20. Ho fa més carregada d’energia que mai i després d’una darrera edició espectacular en l’àmbit de participació i de competició.

Per aquest 2022 la Copa pateix poques modificacions i segueix apostant per la diversificació de curses, per un calendari que anirà de març a octubre i per intentar arribar a bona part del territori.

La primera aturada de la nostra Copa serà el 20 de març a les Terres de l’Ebre. La cursa de la Cameta Coixa donarà el tret de sortida a aquesta edició número 20 de la competició.

Al mes d’abril quedarà reservat novament per la Trencacims de Paüls i el maig per la Cames de Ferro al Puigsacalm, abans de l’auturada estiuenca.

Aquest any però el mes d’agost tindrà una prova i el dia 21 d’aquest mes la 15a Trobada Aristot engegarà la recta final de la Copa.

A les portes de la tardor la Taga 2040 posarà el 18 de setembre la penúltima pedra d’una competició que es tancarà amb els 23Km de la Trepitja Garrotxa.

Pel que fa al campionat de Catalunya de Curses per Muntanya es farà el 18 de setembre a la Taga 2040 on la cursa serà Copa i Campionat al mateix temps.

El campionat de Catalunya per equips serà el més matiner de tots i es disputarà el 20 de febrer a la Cursa dels Biberons. 

El calendari de Curses per Muntanya de la FEEC comptarà també amb fins a nou curses Open organitzades des de diferents entitats de la FEEC.

Verticals consolidades

La XII Copa Catalana de Curses Verticals aposta per mantenir un calendari consolidat de tres curses.

El 9 d’abril la vertical del IX Sobrepuny obrirà la temporada de verticals que seguirà el 21 de maig amb la 13a Cara Amón i es tancarà el 10 de juny amb una nova edició de l’Olla de Núria vertical.

El campionat de Catalunya de la modalitat es decidirà el 16 d¡octubre a la Garrotxa en el que serà la 7a edició de la Vertikalm.

Recuperant l’ultraresistència

Després del darrer any molt marcat per la pandèmia on la Copa de Curses d’Ultraresistència va patir algunes modificacions, aquest 2022 les entitats de la FEEC recuperen el pols a la llarga distància i es realitzarà una Copa Catalana de tres curses.

El 2 d’abril, la Trecacims de Paüls estrenarà aquesta nova copa que seguirà el 14 de maig a les muntanyes de Prades amb la UT Muntanyes Costa Daurada i es tancarà a la VIII Trepitja Garrotxa Solidària el 22 d’octubre.

L’altra novetat és el debut en el campionat de Catalunya de l’especialitat de la Berga Trail (Ultra Ensija) que torna al calendari FEEC aquest cop com a cursa d’Ultraresistència el pròxim 4 de juny.