FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 14/03/2016

Pol Roca i Rut Casas guanyen la primera prova de la Copa Catalana d’Escalada de Dificultat a Vic

Escalada esportiva Escalada

El rocòdrom de l’Ausoneta de Vic ha acollit la primera prova de la 26a Copa Catalana d’Escalada de Dificultat de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), organitzada per la Unió Excursionista Vic, el dissabte dia 12. Aquesta és una de les competicions amb més tradició del calendari català, i ha comptat amb una bona participació a totes les categories.

Durant el matí s’han disputat les rondes classificatòries i finals de les categories sub-12 i sub-15. Els més joves han deixat palès un cop més el gran nivell que hi ha a Catalunya en l’escalada de competició de base. Al migdia han començat  a realitzar les inscripcions els participants de les categories sub-18, absoluta i veterans, que han competit durant la segona part de la jornada.

El poliesportiu de Vic s’ha omplert de públic per gaudir de les classificatòries i finals dels adults. Els equipadors de la FEEC Fèlix Obradó i Edu Marín, amb la col·laboració de Ramón Julián, han proposat vies de gran qualitat, sense deixar de banda l’espectacle. Abans de l’inici de les finals s’ha realitzat un sentit homenatge a Jos Cotrina, membre del CTAC que va perdre la vida el passat estiu a causa d’un allau al Kirguizistan.

Pol Roca (CE de Sant Quirze) ha sigut el guanyador de la competició en categoria masculina absoluta. El segon classificat ha sigut Àlex Hernández (CE Berguedà) i el tercer Carlos Torreblanca (UE Vic). En categoria femenina absoluta Rut Casas (GE Manlleu) s’ha endut la victòria. Segona ha sigut Helena Alemán (CM Sant Llorenç) i tercera Francis Guillén (CE de Sant Quirze). Gran nivell també a la categoria absoluta, on han coincidit al podi escaladors amb trajectòries consolidades, com Helena Alemán, amb el futur més immediat de l’escalada catalana, com Pol Roca, Àlex Hernández, Rut Casas o Francis Guillén.

Fotografies / Quim Hernández i Ivan Torres

[table id=193 /]