FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 31/03/2015

Podis catalans a la 1a prova de la Copa d’Espanya d’Escalada disputada a Saragossa

Escalada esportiva

Ramon Julián, de la Selecció Catalana d’Escalada Esportiva de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, i membre del Grup Excursionista de Manlleu, ha fet el tercer lloc a la primera prova de la Copa d’Espanya d’Escalada de Dificultat disputada a Saragossa el passat cap de setmana del 28 i 29 de març. A la final de la competició hi va haver un empat entre Dani Moreno, de la federació aragonesa, Javi Cano, de la federació extremenya, i Ramon Julián. Tots tres van aconseguir el Top de la via, però, el temps els va ordenar a la classificació final en aquest ordre.

En la categoria absoluta femenina, tot i que també hi va haver molta rivalitat, Maud Ansade, de la Selecció Catalana d’Escalada Esportiva, membre de l’Associació Esportiva Deu Dits, va aconseguir el primer lloc de la competició, seguida d’Eilleen Jubes, de la federació aragonesa, i Irati Anda, de la federació d’Euskadi.

La prova absoluta, organitzada per TOP 30 i la FEDME, va tenir la participació de 41 competidors. I la primera fase es va realitzar amb la novetat del Reglament FEDME per al 2015, de tenir dues vies diferents en comptes d’una sola. Els esportistes catalans de la resta de categories, que van aplegar un total de 89 competidors i competidores, també van fer un molt bon resultat en pràcticament totes les categories. La segona prova de la Copa de Espanya d’Escalada de Dificultat tindrà lloc a Tortosa els dies 11 i 12 d’abril.

Coincidència amb el CIMA 2015

Aquesta primera prova de la Copa d’Espanya, disputada a les instal·lacions de Dock 39 a l’espai lúdic i esportiu de Puerto Venècia, va coincidir amb el Congrés Internacional de les Muntanyes – CIMA 2015, organitzat per la Federació Aragonesa de Muntanyisme. La competició en la categoria absoluta va comptar amb la presència del president de la Federació Internacional d’Escalada de Competició, Marc Maria Scolaris, després de participar al Congrés.

Resultats de la 1a Prova de la Copa d’Espanya a Saragossa

Absoluta masculina

1. Dani Moreno (FAM)
2. Javi Cano (FEXME)
3. Ramon Julián (FEEC)

Absoluta femenina

1. Maud Ansade (FEEC)
2. Eilleen Jubes (FAM)
3. Irati Anda (EMF)

Sub 20 masculina

1. Jonatan Flor (FEMECV)
2. Jerome González (FEXME)
3. Sergio Verdasco (FMM)

Sub 20 femenina

1. Marta Palou (FEEC)
2. Sara Quiza (FECAMON)
3. Isabel Murugarren (FNDME)

Sub 18 masculina

1. Álex Hernández (FEEC)
2. Jorge Díaz–Rullo (FMM)
3. Álex Ventajas (FEMECV)

Sub 18 femenina

1. Aran Ruíz (EMF)
2. Marina Valencia (FEEC)
3. Rebeca Pérez (FAM)

Sub 16 masculina

1. Mikel Linazisoro (EMF)
2. Andoni Esparta (EMF)
3. Aitor Cilveti (EMF)

Sub 16 femenina

1. Ana Belén Argudo (FMM)
2. María Benach (FEEC)
3. Myriam Ginés (FEXME)